Blog, Detox, Voeding

3-daagse detox en rawfood kuur

Op vakanties vind ik het altijd lastig om gezond te blijven eten. Dus drie weken Amerika zorgde ook wel voor wat extra kilootjes. Het viel me nog mee omdat we ook gezond hebben kunnen eten in de camper, maar ze moeten er natuurlijk wel weer vanaf! Het starten is voor mij altijd het lastigste dus toen ik de 3-daagse detox en rawfood kuur van de Paleo Bro’s op Facebook voorbij zag komen, wist ik dat voor mij de ideale manier is om de gezonde levensstijl weer op te pakken. Gelukkig stond ik er niet alleen voor want mijn zusje had besloten om ook mee te doen.

3-daagse detox en rawfood kuur

Wat is deze 3-daagse detox en rawfood kuur nu precies?

De Paleo Bro’s hebben een 3-daagse detox en rawfood kuur ontwikkeld waarbij je drie dagen een goede uitgebalanceerde combinatie van vers fruit, groenten, noten en zaden gaat eten. Dit ga je eten in de vorm van smoothies en soepen. Tijdens deze kuur herkent je lichaam de voedingsstoffen uit de groente en fruit als natuurlijke voedingstoffen en zal deze voedingsstoffen optimaal gebruiken om goed te functioneren.

Waarom zou je deze detox en rawfood kuur moeten doen?

Door alles in de blender te maken, blijven alle vezels behouden om te zorgen voor een maximale opname van de voedingsstoffen. Hierdoor krijgen we te zien hoe geweldig je je kunt voelen door het eten van al het verse fruit en groente voor slechts een korte periode. Tijdens de kuur gaat je lichaam zich reinigen van de toxische stoffen en start een natuurlijk genezing mechanisme. Deze kuur is ook ideaal als je wat pondjes kwijt wilt raken.

Mijn ervaring met de 3-daagse detox en rawfood kuur

Je kan de kuur starten wanneer je wilt. Omdat ik doordeweeks een goed ritme en dus meer discipline heb, had ik besloten om de maandag nog als afbouw te gebruiken en dan dinsdag te starten met de kuur. Op vrijdag en in het weekend mag ik dan weer rustig gaan opbouwen met andere gezonde voedingsmiddelen. Maandag ben ik met boodschappenlijstje de supermarkt ingedoken en voor zo’n €50 aan groente en fruit gehaald.

IMG_2407[1]Dag 1

Ik start mijn dag altijd met een glas lauwwarm water met citroen dus dat heb ik die ochtend ook weer braaf gedaan. Daarna met de Ipad in mijn hand alles op het aanrecht gelegd wat er in de smoothie moet voor het ontbijt en de lunch. Wauw, dat was een aanrecht vol! Mijn blender stond klaar, maar ik zag toch wel snel dat het er niet allemaal in één keer in ging. Ik heb dus het ontbijt en de lunch apart gemaakt. Banaan, spinazie, aardbei en sinasappels….dat klinkt goed toch?! Het was ook een heerlijke smoothie. Vanwege mijn insulineresistentie heb ik er zelf wat meer spinazie toegevoegd, want anders gaat mijn bloedsuikerspiegel te hard stijgen met al die fruitsuikers. Mijn portie voor de lunch heb ik in een grote beker meegenomen naar mijn werk. Rond 11 uur ben ik gewend altijd nog iets te eten maar door goed water te drinken, is het me gelukt om pas rond 13:30 uur te beginnen aan mijn smoothie. Ik heb hier bewust ook wat langer over gedaan met opdrinken zodat de tijd tot aan het avondeten wat korter is. ‘s Avonds heb ik gezellig bij mijn zusje de koude wortel/paprika soep gegeten. En ook deze smaakte goed. Warm vinden we ‘m waarschijnlijk lekkerder maar we vinden het allebei een goed recept om nog eens te maken.

IMG_2418[1]Dag 2

Ook nu lag mijn aanrecht vol. Deze keer met mango’s, bananen, spinazie en bleekselderij. Ik ben zelf niet zo’n fan van bleekselderij, maar heb het er toch maar gewoon doorheen gedaan. Ik heb deze keer wel meer moeite om alles in mijn kleine blender te krijgen, maar het is gelukt. En ook deze smoothie is weer lekker! De smaak van bleekselderij komt gelukkig niet heel sterk naar voren. Door mijn vele afspraken op mijn werk ging de ochtend lekker snel en heb ik geen tijd gehad om een hongergevoel te hebben. De lunch heb ik weer rustig opgedronken vanaf een uurtje of twee. In de avond stond een koude tomatensoep op de planning. Hop hop hop, alle ingrediënten weer die blender in en eten maar. Ik heb nu wel geleerd dat de hoeveelheid te groot is om in één keer te maken (in mijn kleine blender) dus ook het avondeten ging bij mij weer in twee etappes. Deze koude tomatensoep is denk ik één van mijn favoriete geworden van deze detox, #yummie!

Dag 3

Ja daar is mijn trouwe vriend weer, me and my blender! Vandaag staat voor het ontbijt en de lunch meloen, sla en blauwe bessen op het menu. Het klinkt een beetje flauw en zo smaakte het ook eigenlijk. Nee, dit is er niet één die ik nog een keer ga maken. Het is verder goed te drinken, maar ik keek niet uit naar de lunch om dit nog een keer te drinken. De ingrediënten waren een stuk minder vullend volgens mij want ik had deze dag meer trek tussendoor dan de andere dagen. Het is voor het goede doel dus niet zeuren, dacht ik 🙂  Gelukkig stond op dag 3 een komkommer en avocado soep op het menu. Dus om 17:00 ben ik gelijk maar de keuken in gedoken om deel 1 te maken. Mmmhhhmm, is weer te doen, maar mag iets smaakvoller van mij. Ik heb trek dus het gaat er goed in. En het vult enorm! Kom 2 heb ik pas om 20:30 uur gemaakt en kreeg het ook niet helemaal op.

Sla, meloen, bessen voor smoothie

Smoothie met avocado, komkommer en appel

Afbouw en resultaat

Vol verwachting sprong ik in de ochtend op de weegschaal en stapte er vrolijk weer vanaf. Drie kilo lichter, wauw! Daar word ik blij van. Er kan ook aardig wat vanaf maar ook bij mijn (slanke) zusje is er twee kilo vanaf dus het is zeker een goede start naar weer een gezonde levensstijl. Nu volhouden 😀

Na de detox en rawfood kuur is het belangrijk dat je je lichaam niet direct weer teveel belast. Dus ik ben vrijdag de dag begonnen met een groene smoothie, tussendoor een paar noten, ‘s middags een venkel/prei/bleekselderij soepje (had ik nog in de vriezer liggen) en ‘s avond courgetti met brocolli. Hierna mag ik weer lichte dierlijke producten aan mijn eetpatroon toevoegen. Op opbouw dag 3 ook weer vlees en vis. Maak je porties wel wat kleiner want je lichaam is niet zoveel meer gewend.

Wil je meer info over deze detox en rawfood kuur of wil je het ook gaan doen? Kijk dan op de Facebookpagina van de Paleo Bro’s. Heb je geen Facebook dan heb ik het boodschappenlijstje en de recepten in een pdf voor je gezet. Veel succes!

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoek

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief