Afvallen, Detox

5 voedingsmiddelen die goed zijn voor een detox

Alhoewel het wordt ‘detox’ eigenlijk niet in ieders woordenboek past (want raakt je lichaam dan niet juist uit balans?), zijn er wel zeker dagen waarop je lijf toe is aan een extra zetje. Want soms zijn je organen en je spijsvertering juist blij met een fijne opeppeper. Om ze als het ware op scherp te zetten.Gelukkig zijn er tal van fitgoeroe’s die prediken het beste ingrediënt te hebben gevonden om te kunnen detoxen. Maar omdat niet iedereen de middelen en zin heeft om een keukenkastje met ingewikkelde kruiden en zaadjes te vullen (waarvan we de naam niet eens kunnen uitspreken), kun je het ook op een heel basic manier aanpakken.

Zo zijn er super alledaagse huis-, tuin- en keukeningrediënten waarmee je op een verantwoorde manier kunt detoxen. En houd in je achterhoofd: dit is niet om die randjes rond je heupen kwijt te raken.

cucumber salad food healthy 37528 15 voedingsmiddelen die goed zijn voor een detox

 1. Komkommer
  Grote kans dat je deze groene, gezellige allemansvriend in je koelkast hebt liggen. Naastdat hij lekker is op een cracker, boterham of door de salade kun je hem ook prima inzetten als ‘detoxgroente’. Naast (heel) veel vocht bevat een komkommer ook vitamine B, C, solicium en elektrolyten die ervoor zorgen dat jij overtollig (en ongewenst) vocht uit je lichaam kunt afvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een opgeblazen buik.
 2. Peer
  Deze vrolijke fruitsoort vult je gemiddelde voorraad voedingsstoffen in één klap aan. Zo bevat een peer een mix van vitamine B, C, E en K. Daarnaast zit er in een peer ook mangaan, kalium, ijzer, selenium en calcium. Hij is niet allen goed voor een gezonde huid, maar ook een aanwist voor je immuunsysteem.
 3. Citroen
  Het zuursap uit deze citrusvrucht zorgt er voor dat je bloed en je lever worden gereinigd. Daarnaast zit het barstensvol vitamine C en stimuleert citroen je vetverbranding. En dan helpt deze groene citrusvrucht ook nog bij het stimuleren van een gezonde spijsvertering.
 4. Groene thee
  Wellicht drink jij gedurende de dag normaliter water, afgewisseld met koffie. Maar je doet er goed aan om regelmatig je bakkie pleur in te ruilen voor een kopje groene thee. Veel (groene thee) drinken helpt je om alle giftige stoffen af te voeren. Daarna is groene thee rijk aan antioxidanten (hallo weerstand!)  en ontgift het je lever. Mocht je pure groene thee te heftig vinden, dan kun je er altijd een schijfje citroen of gember aan toe voegen.

 


fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoek

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief