Blog, Mindset, Review/ervaringen

7 apps voor een gezond en georganiseerd leven

We hebben allemaal wel eens hulp nodig om ons (drukke) leven zo goed mogelijk te organiseren. Het huishouden, werken of studie, de administratie, gezond eten en ga zo maar door. Voor onze telefoon en tablet worden steeds meer apps gemaakt die handig zijn voor een gezond en georganiseerd leven! Hieronder staan er een paar die ik heel handig vind.

7 apps voor gezond en georganiseerd leven

 

7 apps voor een gezond en georganiseerd leven

1. My FitnessPal

Zonder dat we het doorhebben eten we meer dan we denken. Een bekende en handige app om bij te houden wat je op een dag allemaal eet is My FitnessPal. De app maakt tevens inzichtelijk hoeveel calorieën je hebt gegeten maar ook het aantal vetten, eiwitten, etc. Wat is zo handig vind aan deze app ten opzichte van andere is dat je ook je beweging en glazen water kunt invoeren. Hierdoor krijg je een compleet beeld. Om niet uren bezig te zijn met het invoeren kun je gemakkelijk de barcode scannen van je voedingsmiddelen. Heb je als doel om bijvoorbeeld af te vallen dan kun je dit ook invoeren en je voortgang bijhouden. Download dus de app MyFitnessPal voor een bewuste en gezonde levensstijl.

2. LouLou

Whatsapp groeit iedere jaar nog steeds en ik ken ook echt niemand die geen whatsapp heeft. In mijn gesprekkenlijst staan ook aardig wat groepen. Als we dan een datum willen prikken voor iets dan ben ik altijd snel de draad kwijt wie nou wanneer kan 🙂 Daarom heb ik de app LouLou op mijn telefoon gezet. LouLou is een simpele en snelle datumprikker. In de app kun je een vraag stellen en erbij de verschillende antwoorden waar de groepsleden uit kunnen kiezen. Wil je binnenkort iets leuks gaan doen met familie of vrienden? Download dan snel de app LouLou.

3. Life

De app Life Menstruatie Kalender is voor de vrouwelijke volgers. Sinds ik gestopt ben met de pil en mijn eigen cyclus in de gaten wilde houden ben ik fan van de app Life. Dit is een app waarin gemakkelijk je cyclus, PMS en ovulatie in bij kunt houden. Je kunt ook je ‘kwaaltjes’, lichaamskenmerken en gewicht in bijhouden. Hierdoor krijg je een totaaloverzicht van je cyclus. Het handige is ook dat je kunt aangeven dat je meldingen wilt ontvangen. Ik heb ingesteld wanneer ik ga menstrueren zodat ik me daar alvast mentaal op kan voorbereiden 🙂 Wil je ook inzicht in je cyclus? Dan raad ik je zeker de app Life aan!

4. Moment

Veel van ons spenderen zonder dat we het door hebben veel te veel tijd achter onze telefoon. Ik ben daar ook zeker schuldig aan. Ik heb al met mezelf afgesproken dat ik na 21:00 uur het liefst niet meer naar mijn telefoon-, tablet- en laptopscherm kijk. Maar om wat bewuster te worden hoeveel tijd je per dag eigenlijk wel niet naar je telefoon kijkt, is er een app gemaakt. De app Moment houdt bij hoeveel tijd je per dag op je telefoon kijkt. Dit kan kan ervoor zorgen dat je met jezelf afspreekt om je telefoongebruik wat minder te maken. Je kunt voor jezelf een limiet instellen en de app ‘dwingt’ je om je telefoon even weg te leggen zodat je meer tijd aan andere dingen gaat besteden. Wil je weten wat de app nog meer kan of ‘m downloaden? Zoek dan in je App Store of Google Play Store naar de app Moment.

5. 7 Minute Workout App

Er zijn tegenwoordig zoveel workout apps dat je soms door de bomen het bos niet meer zien. Ik probeer nog wel eens een nieuwe maar ik blijf de 7 minute workout app het beste vinden. Het is een app met veel mogelijkheden die je workouts aanbiedt die 7 minuten duren. In activiteitenkalender kun je bijhouden wanneer je een workout hebt gedaan en wat de resultaten zijn. Het zijn ook nog eens bewezen effectieve workouts om in vorm te komen. Dus geen excuses meer en hop van die bank af 🙂 Download eerst even de 7 minute workout app.

6. Duolingo

Als je op een simpele en leuke manier een taal wilt leren dan kun je dat gemakkelijk leren door middel van je telefoon. Duolingo is een gratis app die je op een speelse manier een taal leert. Je kunt kiezen uit meerdere talen zoals Frans, Spaans, Duits, Zweeds, Italiaans, Spaans, etc. Dus download Duolingo gratis.

7. Mindfulness

Stress is voor niemand goed maar heb je PCOS dan moet je nog bewuster ervoor zorgen dat je stress en dus je cortisol niveau niet te hoog is. Zodra ik in bed ga liggen, gaat bij mij vaak het piekeren in volle toeren en kom ik maar moeilijk in slaap. Het piekeren maar ook het slaaptekort doet niet veel goeds voor mijn stresslevel. Daarom ben ik zo blij dat mijn psycholoog de app van VGZ als tip had gegeven, namelijk de VGZ Mindfulness Coach. Deze app heeft een programma van 5 weken met diverse mindfulness oefeningen die je op ieder moment van de dag kunt doen. Het prettige aan deze app is het gebruik maar ook zeker de stem van de man die de oefeningen uitlegt. Wil je ook wat meer in het hier en nu leven? Of beter om kunnen gaan met stress? Dan is deze VGZ Mindfulness app zeker eentje die je op je telefoon moet zetten

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoek

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief