Blog, Boeken, Mindset, Persoonlijk, Review/ervaringen

Aandacht voor jezelf en elkaar

‘Onbewust kunnen de dagen, weken en maanden aan ons voorbij vliegen. Werk, kinderen, een wasje draaien en poetsen. Facebook, de sportschool een etentje bij vrienden. Het beantwoorden van je e-mail, een serietje kijken of even bij iemand op de koffie… Voor we het weten is er weer een dag voorbij. We hebben meestal zo’n haast dat we amper de gelegenheid hebben om te pauzeren en te reflecteren. Het gevolg? Een soort dag in dag uit durende oppervlakkigheid, een eentonigheid die je met de vraag laat zitten waar al die tijd is gebleven…?’ – Van de makers van Vertellis

De bedenkers van Vertellis hebben als doel om mensen dichter bij elkaar te brengen. Hieronder beschrijf ik het kaartenspel en het chapters boekje van Vertellis. Ik kan je nu al verklappen dat beide echt een aanrader zijn!

Kaartenspel Vertellis FitFoodFab

Wat is het kaartspel van Vertellis?

Vertellis is een vragenkaartspel dat families, vrienden, en collega’s op een speelse manier vragen laat beantwoorden. Een ultiem spel om ieder jaar weer familie, vrienden en het gezin met Kerst en/of Oud & Nieuw te spelen. De vragen uit het spel brengen goede gesprekken en leuke verhalen op gang. Dit zorgt voor een beetje meer saamhorigheid, begrip en je leert elkaar wat beter en op een andere manier kennen.

Na afloop van het spel weet je wie het afgelopen jaar het beste heeft opgelet, maar het belangrijkste is natuurlijk dat er verhalen worden opgehaald en je nader tot elkaar komt.

Wat is Vertellis Chapters?

Vertellis Chapters is een boekje dat op het eerste oog lijkt op een combinatie van een notitieboekje en een dagboek. Je kunt er dagelijks in schrijven, maar het is meer dan dat. In de opbouw van het boekje zitten veel psychologische feitjes en weetjes ‘verstopt’ waardoor je bewust en onbewust persoonlijke groei kan doormaken. Vertellis Chapters zorgt er bij mij voor dat ik aandacht besteed aan de doelen die voor mij belangrijk zijn. Ik probeer een paar keer per week ruimte te geven aan wat er speelt. Een rustmoment voor mezelf, waarbij ik serieus neem wat er op dat moment speelt.

De opbouw van het boekje

Het boek is ingedeeld met verschillende thema’s en heeft een vaste structuur. Elke dag begint met een quote, vervolgens mag je benoemen waar je dankbaar voor bent. Waarom? Het blijkt dat je jezelf kunt trainen in je dankbaar voelen en dat je uiteindelijk jezelf ook gelukkiger kunt voelen. Je dwingt jezelf om de focus te verleggen naar de positieve dingen. Vervolgens wordt de vraag gesteld wat goed gaat en wat beter kan, hierdoor ben je continu bezig met verbetering.

Dagelijks geef je de dag een cijfer. Hoe voel je je? Wat is je energielevel? Persoonlijk vind ik het fijn om zicht te hebben op de cijfers die ik de dagen heb gegeven. Ik kan zo signaleren wanneer het de verkeerde kant op gaat en proberen na te gaan waar het aan ligt.

Aanvullend op het cijfer vertel je dagelijks iets over de dag, dat geeft me de ruimte om mijn gedachten ergens te parkeren. Ook kan het handig zijn om te bekijken waar het aan gelegen kan hebben, als je gesignaleerd hebt dat het minder goed gaat. Dat is mogelijk omdat je de dag dagelijks beschrijft.

Wat voor mij goed werkt is dat telkens wordt uitgelegd waarom het goed is om een opdracht uit te voeren. Wat voor mij ook goed werkt is de ‘starten, stoppen en doorgaan’-pagina. Iedere zevende dag helpt deze pagina je om de balans op te maken. Waar wil je mee starten, waar wil je mee stoppen en waar wil je mee doorgaan?

Aandacht voor jezelf en elkaar Vertellis Chapters - FitFoodFab

Waarom ik blij ben met Vertellis Chapters

Naast mijn drukke baan die ik nu 3,5 dag in de week doe, ben ik ook druk bezig met het opzetten van mijn praktijk in het begeleiden van anderen naar de gezonde hormoonbalans en leefstijl. Daarnaast tennis ik graag en doe ik natuurlijk leuke dingen in mijn vrije tijd. Daarom vind ik het ook belangrijk om rustmomenten in te bouwen, zodat ik opgeladen kan starten aan een nieuwe week.

Veel willen doen en kunnen heeft voordelen; het ambitieuze zorgt er bijvoorbeeld voor dat ik vooruit kom. Deze drukte zorgt er wel voor dat ik waarde hecht aan iets wat me kan helpen om mijn tijd goed in te delen. Vertellis Chapters helpt mij daarbij; het helpt om sturing te geven aan wat ik allemaal wil in het leven en vooral ook hoe ik dat denk te kunnen realiseren.

Het boekje helpt mij om mijn gedachten op te schrijven en om er vervolgens wat mee te doen. Ik signaleer wat er gebeurt en waar ik meer of minder van wil doen. Het schrijven in het boekje helpt mij ook om mijn focus te behouden. Mijn focus voor persoonlijke doelen, mijn focus op positieve dingen en ook de focus op dingen waar ik invloed op kan uitoefenen. Het schrijven in de Chapter is voor mij een vorm om even orde op zaken te stellen. Wat gebeurt er? Welke invloed kan ik hierop uitoefenen? Hoe ga ik dit doen? Wat ga ik loslaten? Wat levert de situatie me uiteindelijk op?

Het boekje levert mij een vast rustmoment op waarin ik de focus vind voor mijn doelen. Naar mijn idee heb ik nu meer dan eerder aandacht voor mijn persoonlijke ontwikkeling op gevoelsniveau. Nog een quote die mij enorm aanspraak als afsluiter:

“Je bent het gemiddelde van de vijf mensen waar je het meest mee om gaat”.

Nieuwsgierig geworden?

Je kunt Vertellis Chapters of het kaartenspel kopen via de website van Vertellis. De producten zijn allemaal ontwikkeld om meer het gesprek met elkaar te voeren en met elkaar in contact te staan. Het is dus ook een ideaal cadeau voor de feestdagen!

Vertellis

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoek

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief