Havermout is een soort power-ontbijtje voor mij! Het vult goed en ik krijg er zoveel energie van. In het weekend probeer ik dan ook iets lekkers te maken met havermout. Er zijn zoveel opties zoals muffins, overnight oats of pannenkoekjes. Omdat de aardbeien weer volop in de winkels ligt, heb ik deze frisse aardbei-havermout pannenkoekjes gemaakt.
Hoe maak je de aardbei-havermout pannenkoeken?
Wat heb je nodig:
(voor 6 stuks)
- 40Â gram havermout
- 1 banaan (bruinige)
- handje aardbeien
- 1 ei
- klein scheutje amandelmelk
- 1 el agave siroop (honing kan ook)
- 1 tl kaneel
- snufje zout
- 1 tl bakpoeder
- kokosolie (of olijfolie)
Stop alle ingrediënten (behalve de aardbeien) in een keukenmachine of blender en mix alles tot een mooi geheel. De havermout moet goed vermalen zijn. Het beslag is dikker en hoeft niet zo dun te zijn als normaal pannenkoekenbeslag. Snijd de aardbeien in kleine stukjes en voeg deze toe aan het beslag.
Verhit wat kokosolie in een koekenpan (vuur niet te hoog) en maak 2 of 3 kleine rondjes van het beslag in de pan. Bak aan één kant totdat bovenop belletjes ontstaan. Draai voorzichtig om met een platte spatel en bak de andere kant. Omdat het beslag wat dikker is duurt het wat langer voordat ze klaar zijn. Als je het vuur te hoog zet dan branden ze aan.
Bak vervolgens al het beslag op deze manier op en stapel de pannenkoekjes op een bordje op. Daarna kun je er nog wat extra aardbeien opleggen met een beetje kokosrasp. Voor de echte zoetekauwen onder ons is het nog mogelijk op extra agave siroop of honing over je pannenkoekjes te schenken.
Eet smakelijk!