Blog, Voeding

Ananas, fruit met geweldige gezondheidsvoordelen

Ananas stond vroeger bekend als de koning van het fruit en beschikbaar voor de landen waar ze groeien en de rijke Europeanen. Deze tropische plant is afkomstig uit Uruguay, Brazilië, Puerto Rico and Paraguay. Een rijpe en sappige ananas is een lekkere zoete snack. Naast de lekkere smaak heeft de ananas ook meerdere gezondheidsvoordelen. Een ananas zit vol met vitamines en mineralen en bevat weinig vet en cholesterol.

Eén van de gezondheidsvoordelen is dat een ananas enzymen bevatten die bromelia genoemd worden, want de ananas is familielid van de bromeliafamilie. Hieronder komt de werking van de Bromelia’s regelmatig naar voren.

Onstekingsremmend

Bromelia’s werken ontstekingsremmend en geneest bijvoorbeeld een zere keel. Regelmatige consumptie van ananas helpt ook pijnlijke gewrichten te ontlasten. Het helpt de pijn te verlichten na een operatie en sport blessures. Om de werking te bevorderen is het aan te raden om ananas tussen maaltijden te eten en zonder andere voedingsmiddelen. Dus echt alleen ananas.

Goede spijsvertering

Als je je spijsvertering wilt verbeteren, moet je ananas juist wel met andere voedingsmiddelen eten. De Bromelia’s zorgen voor een snelle verwerking van het voedsel. Daarnaast breekt bromelia’s de proteïne af en zorgt ervoor dat je je minder opgeblazen voelt. Het vermindert gasvorming, misselijkheid en constipatie (verstoppingen).

Sterke botten

Nog een voordeel van ananas is dat het de opbouw van sterke botten verbeterd. Ananas zit boordevol magnesium, mangaan en een spoormineraal dat ervoor zorgt dat bot en bindweefsel aan worden gemaakt. Één cup met ananassap zorgt voor 73% van de aanbevolen hoeveelheid magnesium. Het voordeel is dat ananas de bot groei bij jonge mensen stimuleert en de botten van oudere mensen helpt te versterken.

Verkoudheid

Ananas zit zoals ik eerder al schreef vol met vitamine C en beschermt je tegen bacteriën. Volgens onderzoeken is vitamine C de belangrijkste antioxidant om een verkoudheid tegen te gaan. Normaal gesproken gaan mensen als ze ziek worden vitamine C eten en drinken in de vorm van sinaasappel(sap), maar het is goed om te weten dat ananas net zo goed zijn tegen een verkoudheid als sinaasappelsap met de bijkomende voordelen van Bromelia’s die helpen tegen hoesten en andere symptomen van verkoudheid en griep.

Gezond tandvlees

Het tandvlees houdt onze tanden in plaats en het houdt onze tanden in gezonde staat. Door het eten van ananas versterk je het tandvlees aanzienlijk.

Conclusie: Voeg ananas eens wat vaker toe in je voedingspatroon!

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoek

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief