Bananenbrood, Recepten, Tussendoortjes

Appel-rozijnenbrood

Ik probeer altijd iets in huis te hebben of iets bij me te hebben als ik de hort op ben want zo voorkom ik dat ik ga snaaien of ‘verkeerde’ dingen ga eten. Naast gekookte eieren, rauwkost en noten vind ik het fijn en lekker om iets van bananenbrood bij me te hebben. Het is vrij eenvoudig om te maken en ik heb gelijk een voorraadje in huis (vriezer). Deze keer heb ik een (natuurlijk) gezoete appel-rozijnenbrood gemaakt. Door de appel, rozijnen en walnoten heeft het brood een lekkere bite gekregen.

Hoe maak je het appel-rozijnenbrood?

Wat heb je nodig:

  • 120 gr rijstmeel
  • 70 gr havermout
  • 50 gr amandelmeel
  • 3 rijpe bananen
  • 1 (groene) appel
  • 3 eieren
  • 4 medjool dadels
  • tl baking soda
  • 1 el appelazijn
  • grote hand gele rozijnen
  • 50 gr walnoten
  • amandelschaafsel of andere noten
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout (bijvoorbeeld khoisan fleur de sel)
  • kokosolie of bakspray

Verwarm de oven voor op 160 graden. Doe de bananen en dadels in een blender of keukenmachine meng het goed door elkaar. Het is niet erg als er nog stukjes dadel in zitten. Doe het mengsel in een mengkom, voeg de eieren en havermout toe en meng het op hoge snelheid.

Voeg dan het rijstmeel, amandelmeel, baking soda en appelazijn toe. Heb je dit niet in huis dan kun je natuurlijk ook bakpoeder gebruiken (2 tl). Meng het geheel goed door elkaar (niet te lang). Schil de appel en snijd het in blokjes. Voeg de appel, kaneel, rozijnen en snufje zout toe. Breek met je handen de walnoten wat kleiner en voeg deze ook toe.  Schep het allemaal goed door met een spatel zodat de stukjes appel heel blijven.

Met de kokosolie of bakspray vet je het cakeblik in en het beslag kan er in. Ik maak zelf altijd een stuk bakpapier nat en kreuk het tot een bal zodat het soepel wordt. Dan leg ik het bakvelletje in het cakeblik zodat het brood er gemakkelijk uitgehaald kan worden. Strooi nu het amandelschaafsel over je mengsel in het cakeblik of wat gehakte noten naar keuze.

Zet het cakeblik dan in de voorverwarmde oven en bak het brood af in ongeveer 40-45 minuten. Met een satéprikker kun je controleren of het brood gaar is. Steek de satéprikker in het brood. Komt deze er schoon uit, dan is het brood klaar. De baktijd kan per oven verschillen dus hou het zelf goed in de gaten de laatste 5 minuten.

Stukje appel-rozijnenbrood FitFoodFab

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoeken

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief