Bananenbrood, Ontbijt, Recepten, Tussendoortjes

Bananenbrood met koffie en chocolade

Oke, oke, zoals je merkt kon ik niet kiezen dus ik heb een bananenbrood gemaakt met koffie én chocolade! Dit is echt een heerlijke combinatie. Je heb bakvaste chocolade maar die varianten bevatten meer suiker dus ik heb gewoon een reep van 90% genomen (probeer vanaf 72% cacao te nemen). Ik heb de helft van het brood in plakjes gesneden, vershoudfolie omheen gedaan en ingevroren zodat ik ‘s ochtends altijd een gezond tussendoortje mee kan nemen naar mijn werk. Voorbereiding is echt alles voor mij om mijn gezonde en suikervrije levensstijl vol te houden.

Hoe maak je het bananenbrood met koffie en chocolade?

Wat heb je nodig:

  • 100 gram havermout (fijn of zelf fijnmalen)
  • 50 gram speltmeel
  • 50 gram amandelmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 4 (kleine) rijpe bananen
  • 2 medjoul dadels
  • 3 el espressokoffie
  • 50 gram roomboter of scheutje amandelmelk
  • 2 eieren
  • Pure chocolade

Verwarm de oven op 180 graden (heteluchtoven 160 graden) en vet de cakevorm in. Om de cake er nog makkelijker uit te halen, vouw ik nog een velletje bakpapier in de cakevorm. Voeg de havermout, speltbloem, amandelmeel en bakpoeder bij elkaar in een kom en vermeng de droge ingrediënten met een vork goed door elkaar. Smelt de boter. Klop het eiwit in een kom iets luchtig en smelt de boter. Doe 3,5 bananen, ei-geel, dadels, koffie en gesmolten boter in een mixer en maak er een redelijk glad mengsel van. Bewaar een helftje van een banaan voor de garnering. Hierna voeg je de ‘natte’ ingrediënten bij de ‘droge’ ingrediënten en als laatst de stukje chocolade toe. Meng het goed tot alle droge ingrediënten goed opgenomen zijn in het mengsel.

Giet het mengsel in je ingevette cakevorm, snijd de halve banaan in plakjes en leeg deze op het mengsel. Bak het bananenbrood in ongeveer 50 minuten gaar in de oven. Check of het gaat is met een satéprikker. Blijven er nog cake resten aan je prikker zitten, verleng dan je baktijd met nog 5 minuten. Laat het brood afkoelen en snij het hierna in plakken.

De bereiding zonder baktijd is een kwartiertje maar je hebt zo voor de komende weken een gezond tussendoortje voorhanden. Eet smakelijk!

Ik ben erg benieuwd naar jouw baksels dus tag me vooral op social media als je iets hebt gemaakt. Op mijn blog vind je ook nog andere bananenbrood varianten.

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoek

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief