Blog, Voeding

Begin de dag met een glas lauwwarm water met citroensap

Je veel artikelen lees je dat de start van je dag het belangrijkst is. Wat je eet of drinkt zal bepalen hoe je je de rest van de dag voelt. Een glas water met citroen is een lekkere en frisse manier om wakker te worden. Het geeft je een opgewekt en schoon gevoel, en je wordt er energiek van. Maar waarom is het drinken hiervan dan zo goed voor je?

Gezondheidsvoordelen van een glas lauwwarm water met citroensap

Er zijn veel gezondheidsvoordelen van warm water met citroen, maar hieronder staan naar mijn mening de belangrijkste 8:

1. Het geeft je energie

Veel mensen drinken ‘s morgens koffie om energie te krijgen, maar wat koffie doet – naast dat het je lichaam juist uitdroogt – is je een ‘energie-boost’ geven, waarna je vervolgens weer ‘inkakt’ en meer koffie nodig hebt. Warm water met citroen geeft je langdurig energie.

2. Het bevordert de stoelgang

Het warme water maakt je spijsverteringssysteem langzaam ‘wakker’, waardoor deze rustig op gang kan komen. Daarnaast zorgen de vitaminen en mineralen in citroen ervoor dat voedselresten uit je maag en darmen gespoeld worden.

3. Het is urineafdrijvend

Citroen zorgt ervoor dat je moet plassen. Dit is goed, want door urineren worden gifstoffen uit het lichaam verdreven, waardoor de urinewegen schoon blijven.

4. Het versterkt het immuunsysteem

Citroen bevat veel vitamine C en kalium.Vitamine C helpt bij het voorkomen van verkoudheden en kalium stimuleert de hersenfunctie en helpt de bloedsuikerspiegel stabiel te houden. Vitamine C bevordert tevens de opname van ijzer in ons lichaam. IJzer speelt een belangrijke rol bij een goede weerstand.

5. Het zuivert de huid

Vitamine C helpt rimpels en oneffenheden te verminderen. Het alkaliserde effect van citroen vermindert de kans op acne en puistjes. Water met citroen zorgt er ook voor dat het bloed gezuiverd wordt, waardoor je huid er mooier uit ziet.

6. Het balanceert de pH waarde van het lichaam

Citroen alkaliseert het lichaam. Citroen is op zichzelf zuur, maar in je lichaam wordt het alkalisch. Een zuur lichaam is vatbaar voor allerlei ziekten, terwijl een alkalisch lichaam hier juist tegen beschermt. Wanneer je er een gewoonte van maakt om dagelijks warm water met citroen te drinken, zul je je bloed alkalischer maken, waardoor je minder kans hebt op ontstekingen en pijn.

7. Het reinigt de lever

Het citroenzuur zorgt voor een goede werking van de lever, waardoor deze zich kan ontdoen van gifstoffen.

8. Het vermindert stress

Wanneer je last hebt van stress, is het goed mogelijk dat je vitamine C tekort komt. Warm water met citroensap is dan een goede manier om je vitamine C aan te vullen en je stress te verminderen.

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoek

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief