Afvallen, Beweging, Blog

Bikinibody met deze sport-apps

Beginnen met sporten kost heel wat moeite, maar als ik me eenmaal in het zweet werk, krijg ik steeds meer zin om door te gaan. Het belangrijkste voor mij met sporten is dat ik me goed voel, maar bovenal dat ik plezier heb. Hieronder heb ik zes sport-apps voor je uitgezocht waardoor jij fit de zomer in gaat!

1. MYFITNESSPAL
Geschikt voor: iOS, Android, Windows Phone, BlackBerry
Prijs: Gratis

Met MyFitnessPal houd je een dagboek bij over je voedings- en sportgedrag en is je voortgang te vergelijken met die van vrienden. Na het installeren moet je eerst een account aanmaken. Tijdens dit proces vul je jouw lengte, gewicht en streefgewicht in. Het kan zijn dat je juist wilt aankomen vanwege ondergewicht. Ook dan geeft MyFitnessPal aan wat je te doen staat en op welke datum je (een deel van) het gewenste gewicht zou moeten bereiken.

2. DAGELIJKSE BUIKTRAINING
Geschikt voor: iOS en Android
Prijs: Gratis of €0,89

Geen zin om drie keer in de week naar de sportschool te gaan, maar ambieer je toch een strakke buik? Dan is de app Dagelijkse Buiktraining een goed alternatief. De app maakt voor iedere gebruiker een trainingsschema op maat. Zo kies je vooraf eenvoudig hoe lang je iedere keer wilt trainen en zijn er (in de betaalde versie van de app) verschillende trainingsschema\’s beschikbaar. Simpel, maar zeer doeltreffend.

3. RUNTASTIC
Geschikt voor: iOS, Android
Prijs: Gratis (standaard), € 1,99 (Pro)

Met Runtastic houd je nauwkeurig bij hoe hard en waar je hebt gelopen, gejogd of gerend. Runtastic gebruikt het gps-signaal om de route exact na te gaan en geeft dit weer op een kaartje. Maar Runtastic heeft meer apps om mee te fitnessen, gewoon binnen in huis. Voor binnen heeft Runtastic de volgende apps: Runtastic Push-Ups, Runtastic Sit-Ups, Runtastic Pull-Ups en Runtastic Squats.

4. SPORTS TRACKER
Geschikt voor: iOS, Android, Windows Phone
Prijs: Gratis

Sports Tracker is een zeer uitgebreide sport-app. Uiteraard wordt het gps-signaal van je smartphone gebruikt om je sportroute bij te houden. Al tijdens het sporten worden de gegevens geanalyseerd. Zo zie je op het scherm je actuele snelheid, de gemiddelde snelheid, je topsnelheid en het energieverbruik. Als je een geschikte hartslagmeter hebt, houdt hij ook je huidige en gemiddelde hartslag bij.

5. CHARITY MILES
Geschikt voor: iOS, Android
Prijs: Gratis

Wil je niet sporten voor jezelf? Doe het dan voor een ander! Met de app Charity Miles haal je namelijk geld op voor het goede doel. Je houdt dus elke keer een persoonlijke sponsorloop. Na het openen van Charity Miles moet je een profiel aanmaken en jegps aanzetten, waarna je een goed doel kiest. De meeste ‘charities’ zijn Amerikaans, maar je kunt ook voor een internationale organisatie sporten. Een aantal aangesloten goede doelen zijn Stand Up To Cancer, (RED), Special Olympics, The World Food Programme en The Michael J. Fox Foundation voor onderzoek naar de ziekte van Parkinson. Na het kiezen van een organisatie druk je op Start.

6. ZOMBIES, RUN!
Geschikt voor: iOS, Android
Prijs: € 3,59

De app Zombies, Run! is een fitness-app met een sportelement. Het is namelijk een game waarbij je moet wegrennen voor zombies. Door te sporten ontrafel je een spannend verhaal en verzamel je virtuele wapens en medicijnen. Met het winnen van onderdelen bouw je jouw basis uit. Met elke missie ren je weg voor zombies, wat feitelijk zorgt voor een vrij intensieve en steeds andere intervaltraining.

Bron: www.computertotaal.nl

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Search

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief