Blog, Boeken, Review/ervaringen

Blij Suikervrij Zoet!

Ik volg al een hele tijd mijn collega foodblogger Saskia Koopman van de blog Blij Suikervrij. Ze deelt ook makkelijke en lekkere recepten zonder geraffineerde suiker. Ik was daarom ontzettend enthousiast toen ik hoorde dat er een boek uit zou komen met recepten van haar. En natuurlijk helemaal dat toen het boek op mijn deurmat viel. Ik ben gelijk aan de slag gegaan met recepten van haar. Of dit te doen is en wat ik van het boek Blij Suikervrij Zoet! vind, lees je hieronder.

Want vind ik van het boek Blij Suikervrij Zoet!?

Blij Suikervrij Zoet! is een hardcover boek dat bestaat uit ruim 150 pagina’s en is verdeeld in verschillende hoofdstukken. Deze hoofdstukken hebben hele leuke en vrolijke titels zoals ‘Pancake party for breakfast’, ‘Ice ice baby’ en ‘My kinda muffin!’.

Het is een mooi en overzichtelijk boek. Ik hou zelf heel erg van lichte foto’s dus dit spreekt me ook direct aan in het boek. Er zijn al meerdere boeken met suikervrije recepten, maar dit boek is overzichtelijk en prettig om te lezen. Als je nog niet zo ervaren bent met suikervrij bakken en koken dan kan ik me voorstellen dat je soms schrikt van de niet echt reguliere ingrediënten. Maar heb je deze eenmaal in huis dan kan je helemaal los gaan in de keuken 🙂

BlijSuikervrij Maple glazed donuts FitFoodFab

RECEPT MAPLE GLAZED DONUTS

Wat heb je nodig?

voor de donuts:

  • 50 gr amandelmeel
  • 1/2 tl vanillepoeder
  • 1/2 tl wijnsteenbakpoeder
  • 1 groot ei
  • 30 gr ahornsiroop
  • kokosolie

voor de maple glaze:

  • 1 el kokosolie
  • 1/2 ahornsiroop
  • 1/2 tl cacaopoeder
  • 1 el gepofte quinoa

Verwarm de oven voor op 160 graden. Meng in een kom alle ingrediënten tot een glad beslag. Vet de donutvorm in met kokosolie en schep in elke vorm ongeveer 3 eetlepels van het beslag. Bak de donuts in 15 minuten. Laat ze vervolgens goed afkoelen voordat je ze uit de vormpjes haalt.

Maak de topping door de kokosolie te smelten en er met een garde ahornsiroop en de cacao er doorheen te roeren. Doop de afkoelde donuts in dit cacaomengsel en bestrooi ze met de gepofte quinoa. Ik had dat niet in huis dus heb er sesamzaadjes overheen gestrooid.

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoek

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief