Ik heb ‘s ochtends niet altijd veel tijd om een ontbijt te maken. Het risico van niet ontbijten is dat ik dan eerder ga snaaien, dus voor mij is de overnight oats perfect. De naam zegt het al…. Je maakt het ‘s avonds en zet het een nachtje in de koelkast. Je kunt ook heel goed variëren en zelf kiezen wat je erbij doet. Maar ik kan je zeggen dat deze carrotcake overnight oats echt een aanrader is. Gezoet door de wortel en rozijnen en goed vullend door de havermout en chiazaden.
Hoe maak je de carrotcake overnight oats?
Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)
- 125 ml amandelmelk
- 100 gr (Alpro) ongezoete sojayoghurt
- 30 gram havermout
- 1 el gebroken lijnzaad
- 1 el chiazaad
- 50 gr geraspte wortel
- 2 el rozijnen
- 1 tl kaneel
- walnoten
- eventueel honing of agavesiroop
Het makkelijke van overnight oats is dat je alles bij elkaar kan doen en je roert het goed door elkaar. Je kunt naar wens wat meer kaneel toevoegen. Ben je een zoetekauw dan is het toevoegen van honing en agavesiroop een goede optie. Maar probeer het eerst eens zonder 😉
Als je het door elkaar hebt geroerd dan dek je het af en zet je het een nachtje in de koelkast.Roer alles in een kommetje goed door elkaar, dek het af en laat het een nachtje in de koelkast staan. De volgende ochtend kun je heerlijk gaan genieten van je ontbijt of het gemakkelijk meenemen naar je werk, school of waar dan ook! Makkelijk, lekker en goed vullend ontbijt zodat je je dag goed kan beginnen. De walnoten voeg je pas op het laatst toe want anders worden ze zacht.