De meeste van ons strooien chaizaad over onze yoghurt of smoothie. Wist je dat je er ook de allerlekkerste chiapudding mee maken. Super makkelijk, super lekker. Je hebt ook maar heel weinig nodig en het is zó klaar. Je moet het alleen wel een avond van te voren maken want de chiazaadjes moeten de tijd krijgen om de melk op te nemen zodat het een heerlijke romige pudding kan worden. Je hoeft er eigenlijk niks voor te doen; alleen mengen en roeren. That’s it!
Hoe maak je de chiapudding met kokos en blauwe bessen?
Wat heb je nodig:
(voor 1 portie ontbijt of 2 dessertglaasjes)
- 125 ml kokosmelk (je kan ook een andere plantaardige melk gebruiken)
- 2 eetlepels chiazaad
- 1/2 tl vanille extract
- Kokosyoghurt (Alpro)
- 1 eetlepel rijststroop (of agave, honing of dadelstroop)
Meng alle ingrediënten door elkaar en zet voor minimaal drie uur in de koelkast. Het is echt zó makkelijk!
Tip1 : Dit is het perfecte ontbijt: je kan het immers al op avond maken en dan in de koelkast schuiven. Maar ook als tussendoortje of als toetje vind ik het erg lekker!
Tip 2: In deze combinatie is het ook erg lekker om een schepje raw cacao toe te voegen. In combinatie met de kokosmelk geeft dat een heerlijk ‘Bountygevoel.’
Heb jij wel eens chiapudding gemaakt? Wie gaat deze variant proberen? Ik ben benieuwd en hoor graag van je!