Desserts, Recepten

Chocolademousse van avocado en banaan

Heb je een etentje en wil je de avond wat verantwoorder afsluiten? Dan is deze chocolademousse met avocado en banaan echt een aanrader! Nee, je hoeft niet vies te kijken want je proeft niets van de avocado maar  het maakt de chocolademousse wel lekker romig. De chocolademousse is ook nog eens vrij eenvoudig te maken gemaakt want het enige dat je hoeft te doen, is alle ingrediënten door elkaar te mengen. Laat je het eiwit weg dan heb je ook nog eens een vegan dessert! De mousse is wel vrij machtig, dus ik zou niet al te grote porties maken.

Hoe maak je de chocolademousse van avocado en banaan?

Wat heb je nodig:
(Voor 2 personen)

  • 1 rijpe banaan
  • 1 avocado
  • 75 gram pure chocolade, minimaal 72% (of 4 eetlepels rauw cacao poeder)
  • 1 eiwit
  • 1 el amandelmelk
  • 1/2 tl kaneel
  • 2 grote medjoul dadels, zonder pit
  • handvol verse frambozen of bramen
  • kokosrasp
  • 1 el honing of agavesiroop
  • 1 el kokosolie (dit geeft een extra lekkere kokos smaak)
  • Snufje zout

Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg daar de kokosolie en honing aan toe. Roer het goed door. Doe de banaan, de avocado, amandelmelk, kaneel, medjoul dadels in een foodprocessor. Laat een paar minuten draaien tot dit een egaal mengsel wordt. Proef en voeg naar smaak nog zoet dadelstroop/honing toe. Voeg een kleine snuf zout eraan toe. Dit versterkt de chocoladesmaak nog meer. Sla het eiwit stijf. Schep het eiwit luchtig door de chocolademousse.

Schep het mengsel in kleine bakjes en laat dit in ongeveer een halfuurtje tot een uur koud worden in de koelkast. Garneer dan met wat verse frambozen of bosbessen en kokosrasp. Eet smakelijk!

Tip: Als topping kun je ook nog kokosslagroom er op doen. Dat is plantaardige slagroom gemaakt van kokosmelk. Je moet het blikje kokosmelk namelijk een nachtje van tevoren in de koelkast zetten. Op deze manier scheidt het kokoswater zich van de kokosroom. Alleen de dikke harde laag die bovenin zit, gebruik je voor de kokosslagroom. Voeg een beetje honing of agavesiroop erbij en opkloppen. De rest van het kokoswater wat dan overblijft in het blikje kun je toevoegen aan je smoothie.

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoeken

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief