Courgetti is zo makkelijk te maken. Deze spaghetti van courgette is laag in calorieën en koolhydraten, super gezond en onwijs lekker! Je kunt er van alles bijmaken. Maak een bolognesesaus en vervang de spaghetti door courgette slierten. Je kunt er dus ook een avocadocrème doorheen doen en bak er wat garnalen bij. Je krijgt dan deze courgetti met avocadocrème met garnalen, een lekker en lichte (maar goed vullende) maaltijd!
Courgetti met avocadocrème en garnalen
Wat heb je nodig?
(voor 2 personen)
- 1 avocado
- 2 courgettes
- 1 rode paprika
- 250 gram garnalen
- 1 limoen
- el olijfolie
- 1 tl teentje knoflook
- 1/2 tl chilipoeder
- 1 tl paprikapoeder
- peper en zout
- knoflookpoeder
- parmezaanse kaas
Meng in een kom het sap van een halve limoen, een theelepel paprikapoeder, knoflook- en chilipoeder. Roer de garnalen hier door heen en laat even marineren. Snij ondertussen de courgettes met een spirelli in spaghetti-slierten, vandaar de naam courgetti. Bestrooi de courgetti met wat zout. Snijd de rode paprika in kleine stukjes. Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de garnalen samen met de stukjes paprika op middelhoog vuur gaar.
Prak de avocado fijn en meng deze het sap van de andere helft van de limoen, peper en zout. Roer het avocado mengsel door de courgetti. Verhit een beetje olijfolie in een wok en voeg het uitgeperste teentje knoflook toe. Bak heel kort de courgetti anders wordt het pap. Verdeel de slierten over twee borden en voeg de garnalen toe. Als laatst strooi je nog wat Parmezaanse kaas er over.