Blog, Boeken, Review/ervaringen

Echt Radmilo (van Radmilo Soda)

Volgens mij kent iedereen de naam Radmilo wel van het RTL programma Obese. Ik heb door dit programma kennis gemaakt met Radmilo als personal trainer en coach van mensen met zwaar overgewicht. Hij kwam in eerste instantie op mij over als een drilinstructor, maar in het programma is ook duidelijk te zien dat hij ook echt een steun is voor de deelnemers en samen met ze voor het einddoel wil gaan. Aangezien ik ook een doel heb, dacht ik dat Radmilo mij met dit boek ook wel een beetje kan ondersteunen 🙂

Echt-Radmilo-hoofd

Het boek is vrij dik en ziet er goed uit. Wat mij in de inleiding aanspreekt is deze uitspraak van Radmilo: “Dit is geen dieetboek en geen fitnessboek. Dit boek gaat over hoe jij een fijn en gezond leven kunt leiden op een manier die bij jouw lichaam pas. Ik zie gezonde en lekkere voedinhg en voldoende beweging als dé manier om je lichaam en geest te verwennen en er voor te zorgen dat je gaat bruisen van energie.”
Nou daar word ik wel enthousiast van want ik wil wel bruisen van energie! De meeste boeken die ik op mijn plank heb staan zijn boeken voor de mind of de body. Dit is een boek die beide combineert en benadrukt dat het belangrijk is dat je iets doet wat bij jouw mind and body past. De reden dat ik ook graag door wilde lezen is dat Radmilo benadrukt dat iedereen anders is en dat wat voor anderen werkt niet altijd voor mij hoeft te werken. Ik krijg vaak goed bedoelde adviezen alleen beginnen deze vaak met “Je moet…” Ik probeer zelf in gesprekken en ook op mijn blog alleen te spreken vanuit mijn eigen ervaringen en iedereen kan daarna zelf bepalen wat goed voor hen goed voelt. Door deze insteek van het boek heb ik met plezier verder gelezen.

Het boek begint met een soort theoretische basis. Het is gelukkig allemaal goed te begrijpen en het wordt uitvoerig uitgelegd. Radmilo begint met een uitleg over de invloed van de energiecirkel die bepaald wordt door 8 factoren: voeding, spijsvertering, immuunsysteem, stofwisseling, hormonen, stress, sport en herstel. Hij beschrijft het vanuit zijn eigen visie en ervaringen waardoor het soms wel erg ver van mij afstaat, maar hierdoor werd ik wel aan het denken gezet wat nou precies bij mij past. Omdat ik niet zo fan ben van het woord ‘moet’, vind ik het erg prettig dat er niet wordt gezegd dat je iets wel of niet moet eten. Of je bepaalde voedingsmiddelen nou wel of niet moet eten is volgens Radmilo aan jezelf. “Of granen goed jou zijn, hangt af van hoe jouw lichaam erop reageert”. En daar hou ik van 🙂

Echt-Radmilo-hoofd_voedingNaast de heerlijke recepten, mooie foto’s en leuke feitjes en weetjes is het dus ook een informatief boek. Het gaat over de werking van het lichaam, je stofwisseling en immuunsysteem, maar ook over hormonen en stress en natuurlijk sport. Wat ook leuk is dat het boek complete menu’s bevat waaronder een sportmenu, detoxmenu en een gezond dieet bij afvallen. Zoals je op mijn blog hebt kunnen lezen, spelen deze drie onderwerpen een grote rol in mijn zoektocht naar een gezonde levensstijl. Het is dus een informatief kookboek met heerlijke recepten.

 

Omdat ik leuke weetjes en feitjes leuk vind, was het leuk om de adviezen te lezen die voor mijn figuur en lichaamstype van belang zijn. Zo heb ik geleerd dat er verschillende figuren en lichaamstypes zijn zoals mesomorf, endomorf, extomorf.

Echt Radmilo is echt een goede aanvulling in mijn steeds groter wordende collectie. Het is voor mij een boek die alle aspecten behandeld van een gezonde leefstijl. Je krijgt zin om er ook daadwerkelijk aan de slag te gaan en daar hou ik van!

Bestel nu het boek ‘Echt Radmilo‘ voor € 24,95 bij Bol.com

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoek

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief