Suikervrij eten klinkt voor veel mensen erg ingewikkeld. Dit hoeft het helemaal niet te zijn want je kan veel voorbereiden of de maaltijden gewoon lekker simpel houden. Eind november heb ik een eetdagboek voor jullie bijgehouden ter inspiratie. Omdat ik van gevarieerd eten hou, heb ik inmiddels nieuwe gerechten ontdekt dus daar hoort dan ook een nieuw eetdagboek bij natuurlijk. Van een aantal maaltijden heb ik ook de recepten online gezet. Mijn weekmenu’s beginnen altijd op de maandag omdat ik in het weekend de boodschappen doe en de voorbereidingen tref. Zo voorkom ik dat ik vanwege tijdgebrek ongezond ga eten.
Eetdagboek suikervrij eten week 2
Maandag
Start: Glas lauwwater met citroen
Ontbijt: Groene smoothie
Tussendoortje: bakje kwark (250 gram), blauwe bessen en whey crispies
Lunch: Salade met pittige garnalen
Tussendoortje: Puntpaprika en een gekookt ei
Diner: Thaise groentemix (250 gram) met kipblokjes (150 gram), marinade is een beetje sojasaus en chilisaus
Dinsdag
Start: Glas lauwwater met citroen
Ontbijt: Schaaltje magere kwark (300 gram), whey, lijnzaad, kaneel en appel
Tussendoortje: Amandelen
Lunch: Brocolli/courgette soep
Tussendoortje: Puntpaprika
Diner: Courgetti met broccoli en pesto
Woensdag
Start: Glas lauwwater met citroen
Ontbijt: 2 spelt rijstwafels met huttekase en kipfilet en 1 spelt rijstwafel met amandelpasta
Tussendoortje: bakje kwark (250 gram), whey en aardbeien
Lunch: ei wrap
Tussendoortje: Wortelen gedipt in humus
Diner: Gevulde pompoen met kip
Donderdag
Start: Glas lauwwater met citroen
Ontbijt: Quinoa met met banaan/aardbei
Tussendoortje: Geen
Lunch: Salade met pompoen en geitenkaas
Tussendoortje: Puntpaprika
Diner: Kabeljauw met diverse wokgroenten (300 gram)
Vrijdag
Start: Glas lauwwater met citroen
Ontbijt: Schaaltje kwark (300 gram), whey en verse ananas
Tussendoortje: Smart bar (coconut)
Lunch: Koude romige tomatensoep
Tussendoortje: Plakje biobite
Diner: Spelt pasta met pittige kip, spinazie, huttekase en pijnboompitten
Zaterdag
Start: Glas lauwwater met citroen
Ontbijt: Groene smoothie (yoghurt, kokoswater, spinazie, bleekselderij, ananas en banaan)
Tussendoortje: Bakje kwark (250 gram), whey en peer
Lunch: Salade met gerookte kip
Tussendoortje: Puntpaprika
Diner: Gado gado, tempeh en pittige boontjes
Zondag
Start: Glas lauwwater met citroen
Ontbijt: Havermout pannenkoeken
Tussendoortje: Wortelen gedipt in humus
Lunch: Salade met pompoen, sperziebonen en kikkerwten
Tussendoortje: Klein schaaltje geitenyoghurt met roodfruit
Diner: BBQ
Zoals je leest begin ik iedere dag hetzelfde 🙂 Ik heb een blog geschreven over de voordelen van de dag beginnen met een glas lauwwater met citroen. Als ik fruit eet dan probeer ik dat altijd te combineren met eiwitten of groente om zo de suikerpiek te reduceren. Mijn salades bestaan voornamelijk uit restjes van mijn avondmaaltijden, maar de basis ingrediënten zijn altijd komkommer, tomaat en gemengde sla.
Heb je nog vragen over mijn weekmenu dan kan je altijd contact met me opnemen!