Soms klinkt het alsof je niets meer kan eten als je een gezonde levensstijl wilt nastreven maar dit is alle behalve waar. Aangezien ik PCOS (en dus insulineresistentie) heb, is het voor mijn lichaam goed om zo min mogelijk (geraffineerde) suiker en snelle koolhydraten eet. Het mooie is dat je dan nog steeds super lekker kunt eten. Ja natuurlijk eet ik ook wel eens wat ongezonds. Dit zorgt ervoor dat mijn lichaam ineens weer flink aan de bak moet om het te verwerken en zo hou ik mijn gezonde levensstijl vol. De 80/20 regel is er niet voor niets. Het moet natuurlijk wel leuk blijven en genieten hoort erbij (met mate natuurlijk ;-D). Om je een idee te geven wat ik zoal eet, heb ik hieronder een nieuw eetdagboek voor je opgeschreven.
Eetdagboek suikervrij eten week 3
Maandag
Start: Glas lauwwater met citroen
Ontbijt: Schaaltje Alpro soja yoghurt (ongezoet) met 1/2 groene appel, goji bessen, lijnzaad, kaneel en bijpollen
Tussendoortje: handje amandelen
Lunch: 3 rijstwafels (quinoa boekweit) met Hüttenkäse en kipfilet (peper en zout)
Tussendoortje: twee gekookte eieren
Diner: Thaise groene curry met pompoen
Dinsdag
Start: Glas lauwwater met citroen
Ontbijt: Carrot cake overnight oats
Tussendoortje: Rode paprika met hummus dip
Lunch:Â Broccolisoep
Tussendoortje: Handje walnoten
Diner:Â Courgetti met broccoli en pesto
Woensdag
Start: Glas lauwwater met citroen
Ontbijt: Groene smoothie met boerenkool
Tussendoortje: Plakje bananenbrood met blauwe bessen
Lunch: ei wrap
Tussendoortje: Wortelen met hummus dip
Diner: Bloemkoolnasi met kipsaté
Donderdag
Start: Glas lauwwater met citroen
Ontbijt: Quinoa met appel
Tussendoortje: Gekookt ei
Lunch: Salade met pompoen en geitenkaas
Tussendoortje: Puntpaprika
Diner:Â Kabeljauw met diverse groenten
Vrijdag
Start: Glas lauwwater met citroen
Ontbijt: Schaaltje kwark met lijnzaad, chiazaad, verse vijg en – pruim
Tussendoortje: Handje amandelen
Lunch: Goed gevulde salade met gerookte kip
Tussendoortje: Plakje bananenbrood
Diner: Lasagne met courgettebladen
Zaterdag
Start: Glas lauwwater met citroen
Ontbijt: Groene smoothie met boerenkool
Tussendoortje:Â Bakje kwark met lijnzaad, blauwe bessen en goji bessen
Lunch:Â Speltbroodje met avocado en gekookt ei
Tussendoortje: Puntpaprika
Diner: Kip shoarma bij de snackbar
Zondag
Start: Glas lauwwater met citroen
Ontbijt: Havermout pannenkoeken
Tussendoortje: Niets (zat nog vol van de pannenkoeken)
Lunch: Salade met falafel en Ras el Hanout dressing
Tussendoortje: Klein schaaltje Alpro soja yoghurt met roodfruit
Diner:Â Soto ajam; Indonesische kippensoep
Naast bovenstaand eetdagboek drink ik veel water, groene en verse gember thee en aantal kopjes cappuccino.
Verleidingen blijven lastig…..wil je tips hoe je er mee om kunt gaan? Lees dan mijn blog ‘Hoe kun je omgaan met verleidingen‘.