In mijn blog suikervrij eten hoe en waarom heb ik kort uitleg gegeven waarom suikervrij eten gezond is en hoe je dit aanpakt. Uit eigen ervaring weet ik dat het na het lezen van deze info nog steeds lastig is om te bepalen wat je dan allemaal kan eten. Daarom heb ik een week een eetdagboek voor jullie bijgehouden. Van een aantal maaltijden heb ik ook de recepten online gezet. Mijn weekmenu\’s beginnen altijd op de maandag omdat ik op zondag de boodschappen doe en de voorbereidingen tref. Zo voorkom ik dat ik vanwege tijdgebrek ongezond eten ga halen.
Eetdagboek suikervrij eten week 1
Maandag
Start: Glas lauwwater met citroen
Ontbijt: Havermout met amandelmelk roodfruit, hennepzaad en lijnzaad
Tussendoortje: Gekookt ei
Lunch: Quinoa salade
Tussendoortje: Walnoten
Diner: Gebakken vis met groenten (courgette, champignons, paprika, wortelen)
Dinsdag
Start: Glas lauwwater met citroen
Ontbijt: Groene smoothie (boerenkool, appel, banaan, avocado)
Tussendoortje: Amandelen
Lunch: Havermout met amandelmelk, pompoenpitten, zonnebloempitten, chiazaden en lijnzaad
Tussendoortje: Puntpaprika
Diner: Kikkererwtenwrap met kip, spinazie en huttekäse
Woensdag
Start: Glas lauwwater met citroen
Ontbijt: Havermout met kokosmelk, appel, chiazaden, lijnzaad en gojibessen
Tussendoortje: Walnoten
Lunch: Kwark met granola en bosbessen
Tussendoortje: Wortelen gedipt in humus
Diner: Paksoi met diverse paddenstoelen en garnalen
Donderdag
Start: Glas lauwwater met citroen
Ontbijt: Quinoa met groene appel, walnoten en kaneel
Tussendoortje: Wortelen
Lunch: Twee speltrijstwafels met avocado en ei
Tussendoortje: Puntpaprika
Diner: Prei/venkel soep
Vrijdag
Start: Glas lauwwater met citroen
Ontbijt: Groene smoothie
Tussendoortje: Amandelen
Lunch: Kikkererwtenwrap met humus, paprika, avocado
Tussendoortje: Twee havermoutkoekjes
Diner: Quinoa sushi (recept van een andere blog)
Zaterdag
Start: Glas lauwwater met citroen
Ontbijt: Overnight oats
Tussendoortje: Walnoten
Lunch: Quinoa met spinazie, kidneybonen, komkommer, tomaat, wortels
Tussendoortje: Puntpaprika
Diner: Gevulde pompoen
Zondag
Start: Glas lauwwater met citroen
Ontbijt: Havermout pannenkoeken
Tussendoortje: Wortelen gedipt in humus
Lunch: Twee gebakken eieren op twee speltrijstwafels
Tussendoortje: Klein schaaltje geitenyoghurt met roodfruit
Diner: Preischotel met gehakt
Zoals je leest begin ik iedere dag hetzelfde 🙂 Ik heb een blog geschreven over de voordelen van de dag beginnen met een glas lauwwater met citroen. Ik ben zelf ook nog een beginneling in het suikervrij eten maar ik probeer zoveel mogelijk af te wisselen. Omdat ik zittend werk heb en niet iedere dag ga sporten probeer ik de koolhydraten te beperken tot één of twee maaltijden per dag.