Recepten, Smoothie/drankjes

Gembershot; een gezonde boost

Je social media en mailbox staat er waarschijnlijk mee vol…..tips om je immuunsysteem een boost te geven. Zoals je nu vast al weet is gezonde voeding, beweging en stressreductie ontzettend belangrijk voor een goede weerstand. Maar je kunt, naast supplementen, je immuunsysteem ook echt even een boost geven, namelijk met een gembershot!

Een gembershot wordt soms ook wel een gezonde espresso genoemd, alleen ervaren de meeste mensen een gembershot als iets heftigers 😀 Een gembershot is scherp en kan branderig aanvoelen in je keel, maar het is zo ontzettend gezond!

Waarom gember gezond is?

Gember heeft al een eeuwenoude medicinale werking. Het werkt tegen misselijkheid, werkt ontgiftend en is een ontstekingsremmer. Voor zwangere vrouwen en sporters is gember extra interessant. Zwangere vrouwen die veel misselijk zijn of een opgeblazen gevoel hebben, kunnen goed gember nemen. Voor sporters is het een top kruid omdat het helpt spierpijn tegen te gaan.

Zelf drink ik bijna dagelijks kokend water met gember (als thee). Soms doe ik daar nog wat munt, tijm of sinaasappel bij. Heerlijk vind ik het! Maar wil je je weerstand een boost geven, dan is een gembershot echt top.

Hoe maak je een gembershot?

Wat heb je nodig:
(voor 4 shotjes)

  • 12 cm gember
  • 1 groene appel
  • 1 limoen

Je kunt heel eenvoudig zelf een gember shot maken met een slow juicer. Bereid je voor op een pittig sapje, maar met een glas water ernaast is het goed te doen! Schil de appel, gember en limoen. Snijd het allemaal in kleinere stukjes en doe deze in de juicer. Voeg nog een scheutje water in de juicer om nog wat restjes mee te krijgen. Je kunt de gember shotjes invriezen in bijvoorbeeld een ijsblokjesmaker of als je net als ik vier shotjes maakt, kun je het ook prima even in de koelkast bewaren in een klein potje of flesje.

Gembershot immuunsysteem FitFoodFab

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoek

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief