Blog, Ontspanning

Gezond slapen met Silvana

Ik heb een keer ergens gelezen dat we een derde van ons leven in bed liggen. Dit klinkt heel logisch omdat we van de 24 uur in een dag maar liefst 8 uur slapen (gemiddeld). Helaas is voor mij goed slapen altijd lastig geweest. Niet goed in slaap komen, slaapwandelen, praten en door iedere zucht wakker worden. Nu is er ook nog een verschil tussen goed slapen en gezond slapen. Gezond slapen heeft te maken met de ideale slaapcombinatie van het matras en het kussen. Hiermee kunnen we vermoeidheid en diverse lichamelijke klachten als rug- en nekpijn voorkomen. Je ligt dan niet alleen comfortabel maar je geeft je lichaam ook de kans zich ‘s nachts te herstellen.

Slapen op Silvana kussen FitFoodFab_web

Gezond slapen met Silvana

Anderhalf jaar geleden heb ik een nieuw bed gekocht dus nu vond ik het eens tijd voor een goed kussen. Ik vond kussens altijd maar prijzig dus ik heb er nooit aandacht aan besteed. Ik heb in de afgelopen jaren wel steeds weer een nieuwe gekocht omdat ik het gevoel had dat het toch niet helemaal goed lag. Dus KLAAR ERMEE! 🙂 Tijd voor een nieuwe….maar waar begin je de zoektocht?!

Ik kwam uit op de website van Silvana kussens waar ze een kussenkiezer hebben. Ik hou van dit soort testjes haha, want een beetje hulp is nooit weg. Bij het maken van de test bleef ik een beetje hangen bij één van de vragen…of ik nekklachten heb? Ja door de kussens die ik nu heb soms wel maar over het algemeen niet. Voor de zekerheid heb ik dus maar contact opgenomen met de klantenservice. Zij adviseerde mij om naar een Silvana verkooppunt te gaan, zodat ik daar een advies op maat kon krijgen. En lucky me!….ik mocht een kussens uitkiezen whoehoe!

Assortiment Silvana kussen FitFoodFab

Hoofdkussen advies

Met mijn testuitslagen ben ik naar de winkel Bonnet Slapen gegaan. Het is een mooie zaak met een grote keus met bedden, beddengoed en gelukkig ook kussens, want daar kwam ik voor. Ik werd vriendelijk ontvangen en kan ergens mijn jas en tas neerleggen dus ik had gelijk het gevoel dat we hier even goed de tijd voor gingen nemen. Omdat ik thuis een stevig matras heb, moest ik in de winkel ook op een stevig matras liggen. De Silvana kussens die uit de test waren gekomen kwamen als eerst tevoorschijn.

Maar wat is nou een goed hoofdkussen? Dit verschilt per persoon en is onder andere afhankelijk van je slaaphouding, je bouw, de stevigheid van je matras en de mate waarin je transpireert. De belangrijkste aandachtspunten op basis waarvan je een keuze maakt voor een hoofdkussen.

  • Slaaphouding: De hardheid en het volume van een hoofdkussen is hierbij heel belangrijk.
  • Materiaal: Welk materiaal hoofdkussen past het beste bij je? Dons? Wol? Rubber of schuim?

Ik moest tijdens het testen ook in de houding gaan liggen zoals ik ‘s nachts ook het liefst lig. Als ik lekker ga liggen dan lig ik altijd op mijn zij en dan licht naar voren. Maar ik heb ook wel eens dat ik wakker wordt en dan lig ik op mijn rug. Ik ben gelukkig echt geen buikslaper dus die optie viel gelijk af.

Mijn ervaring met een Silvana kussen

Na heel wat kussens te hebben getest en ook nog mijn slaap-dna te hebben gemeten, adviseerde de verkoper mij de zachte versie te nemen. Maar ik zou Sanne niet zijn en lekker eigenwijs met de Silvana Support Royale Medium versie naar buiten lopen….want die leek het meest op hoe ik altijd in bed lag 🙂 Mocht het nou toch niet de juiste keuze zijn dan mocht ik de volgende dag terug komen. Maar wie weet het nou beter dan ikzelf!

Bij het kussen kreeg ik ook een passende molton kussensloop die om het Silvana kussen past. Trots ben ik lekker vroeg naar bed gegaan en op mijn nieuwe kussen in slaap gevallen, om vervolgens de volgende dag met pijn in mijn nek wakker te worden hahaha. Ik had ook het gevoel dat ik te hoog lag met mijn hoofd. Deze eigenwijze drol is dus de volgende dag terug gegaan om het kussen om te wisselen voor de Silvana Support Royale Soft.

De eerste nachten had ik op de soft versie soms ook wel een wat stijvere nek, maar geen pijnlijk gevoel. Ik heb om die reden het kussen een aantal weken gebruikt om mijn lichaam eraan te laten wennen. Dan kan ik het beste bepalen of het een goed kussen is en kan ik een zo goed mogelijke blog met mijn ervaring voor jullie schrijven. Ik mis soms nog wel het opploffen van mijn kussen en er dan heerlijk in weg zakken. Maar zodra ik op een van mijn oude kussens lig, voel ik direct dat dat niet goed voor me is. Door de ondersteuning van de nekrand en de heerlijke ademende vulling van dons lig ik nu recht en heeft mijn lichaam echt rust om te kunnen herstellen. Ik zou niet meer anders willen liggen!

Silvana support royale FitFoodFab

Winactie

Als ik goed en lekker lig, wil ik natuurlijk ook dat jullie dat kunnen 🙂 Daarom heb ik geregeld dat ook één van jullie een Silvana kussen mag uitzoeken. Als ik je een tip mag geven….doe de kussenkiezer en/of luister goed naar de verkoper 😉

Wat moet je doen om kans te maken op een kussen van Silvana? Met een goed matras en kussen moet het met het gezond slapen wel lukken maar is het soms nog een uitdaging om goed te slapen. Laat hieronder in een reactie weten dat je mee doet met de Silvana kussen actie en deel dé tip met ons om goed en lekker te slapen. De beste tips worden verwerkt in een blog en één van jullie wint ook een Silvana kussen naar keuze.

De winnaar maak ik zondag 26 november bekend. Succes!

Meedoen kan helaas niet meer…..en de winnaar is bekend. Wie de wanneer is, staat onder de blog 20 tips om beter te kunnen slapen.

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoek

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief