Blog, Voeding

Gezond uit eten, hoe doe je dat?

Ik vind het heerlijk om uit eten te gaan en dat is te zien op mijn Instagram account 🙂 Er zijn ook zoveel lekkere restaurants en er komen nog steeds meer leuke hotspots bij. Maar hoe kun je uit eten gaan als je een gezonde levensstijl probeert na te streven? Als je net als ik de 80/20 regel aanhoudt dan kun je natuurlijk ook wel genieten van een wat ongezondere maaltijd, maar wil je een bewuste keuze maken dan heb ik hier een aantal tips voor je.

Tips om gezond te eten buiten de deur

  • Eet voordat je uit eten gaat wat lichter en zorg dat de maaltijden voldoende eiwitten bevatten want dit vult goed.
  • Bekijk alvast de menukaart op de website zodat je van te voren weet of er een bewuste keuze voor je tussen zit. Ook kun je dan nog beslissen om eventueel ergens anders te gaan eten.
  • Vaak wordt gelijk bij je drankje aangeboden of je een mandje met brood wilt. Heel verleidelijk (wit) stokbrood maar doe het niet want het je vult je lichaam met snelle en lege koolhydraten terwijl je beter kunt genieten van de lekkere gerechten van de menukaart.
  • Neem geen dessert maar kies voor een voorgerecht en hoofdgerecht of voor twee voorgerechten.
  • Is er een 3-gangenmenu neem, vraag dan of je 2 voorgerechten mag in plaats van een dessert.
  • Trek je eigen plan en maak je niet druk om de mening van de mensen met wie je uiteten gaat. Je maakt de keuzes voor jezelf en durf dus gewoon nee te zeggen (vooral als jullie bij het dessert zijn aangekomen).
  • Neem je een salade vraag dan of ze de dressing apart kunnen doen zodat je zelf kunt kiezen hoeveel je over je salade doet. Dressings bevatten onbewust best veel kcal. Ook laat ik vaak het brood achterwege omdat een grote salade al goed kan vullen.
  • Neem je een wijntje bestel dan ook een spa (rood) zodat je minder niet meer wijn gaat drinken dan je wilt.
  • Vaak zit er friet bij je gerecht. Vraag of ze in plaats van friet een kleine salade kunnen serveren. Dit doen ze vaak wel of ze geven wat extra groente bij je gerecht.

Zoals ik mijn blog al begon is genieten en de 80/20 regel ook heel belangrijk! Af en toe ‘zondigen’ mag best. Geniet vooral en ook als je een bewuste keuze maakt want gezond eten kan ook zeker genieten zijn! Ik hoop dat jullie wat aan deze tips hebben en net als ik gewoon lekker uit eten blijven gaan 🙂

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoek

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief