Lunch, Ontbijt, Recepten

Glutenvrije bagels

Voor mijn verjaardag heb ik een donut/bagel bakvorm gekregen waar ik super blij mee ben. Ik vind het heerlijk om zelf te bakken dus ik sta geregeld nieuwe recepten uit te werken. Deze keer zijn mijn glutenvrije bagels echt top geworden dus dit recept moet ik natuurlijk met jullie delen. Qua beleg kun je eindeloos variëren, zoals zalm, roomkaas, pindakaas en de zelfgemaakte pittige hummus.

De bagels zijn glutenvrij omdat ik gekozen heb voor boekweitmeel. Daarnaast bevat boekweit ook een grote hoeveelheid antioxidanten en veel eiwitten, waaronder de aminozuren lysine en arginine. De reden waarom ik ook steeds vaker boekweit gebruik, is omdat het zorgt voor een stabiele bloedsuikerspiegel en dat is super belangrijk om een ‘after-diner-dip’ en snaaibuien te voorkomen.

De bagels kun je natuurlijk ook prima invriezen zodat je een voorraad beschikbaar hebt voor de lunch of bij een lekker soepje in de avond. Ik ben natuurlijk erg benieuwd naar jullie beleg ideeën dus laat die vooral weten in de reacties hieronder.

Glutenvrije bagels FitFoodFab

Hoe maak je de glutenvrije bagels?

Wat heb je nodig?

  • 100 gr boekweitmeel
  • 50 gr amandelmeel
  • 2 eieren
  • 240 gr Griekse yoghurt (0% vet)
  • 75 ml soja- of amandelmelk
  • 2 tl wijnsteenbakpoeder
  • zout
  • Mix van zaden (topping)

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht) en vet je donutpan in. Mix in een kom de boekweitmeel, amandelmeel, bakpoeder en een beetje zout. Klop 1 eiwit goed luchtig. Voeg de Griekse yoghurt, amandel- of sojamelk en het opgeklopte eiwit bij het mengsel en spatel het goed door elkaar (voorzichtig). Schep met twee theelepel het beslag tot aan de rand van de donutvormen. Klopt het andere ei goed op en smeer een klein laagje op je mengsel die in de donutpan zitten. Sprenkel een beetje sesamzaadjes en/of maanzaad erover en schuif de pan de oven in. Laat je bagels zo’n 25 tot 30 minuten bakken. Laat het hierna even afkoelen voordat je ze gaat doorsnijden en beleggen.

 

Glutenvrije bagels hummus FitFoodFab

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoeken

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief