Diner, Recepten

Groene curry met kipgehaktballetjes

Ik zou zelf nooit zo snel gehaktballetjes gaan draaien, maar toen ik deze kipgehaktballetjes voorbij zag komen, ben ik ik gelijk de keuken ingedoken om ze ook een keer te maken. Omdat ik zo gek ben op curry heb ik er een Thais tintje aan gegeven! Een verrassend ingrediënt in de gehaktballen is de zoete aardappel. De kipgehaktballen bevatten proteīne, minder calorieën en zijn echt heerlijk! Voor de curry heb ik gekozen voor sperziebonen maar je kunt natuurlijk zelf lekker variëren met groente. Dit gerecht is maar weer het bewijs dat gezond eten ook zo ontzettend lekker kan zijn!

Hoe maak je de groene curry met kipgehaktballetjes

Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)

Voor de kipgehaktballetjes:

  • 600 gr kipgehakt
  • 60 gr fijne havermout
  • 60 gr speltmeel
  • 1 kleine zoete aardappel, geraspt (125 gr)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 tl gemalen gember of gemberpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1/2 tl gemalen komijn
  • zout
  • peper
  • 1 tl olijfolie

Voor de curry:

  • 1 tl olijfolie
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 kleine rode ui
  • 1 rode paprika
  • 300-400 gr sperziebonen
  • 200 gr tauge
  • 3 tl groene curry
  • 3 tl limoensap
  • 1/2 tl sambal
  • zout

Verwarm de oven voor op 190 graden. Als eerst schil en rasp je de zoete aardappel. Mix in een kom alle ingrediënten voor de gehaktballen, behalve de olijfolie. Pers het teentje knoflook en meng alles met de hand goed door elkaar. Verwarm de olijfolie in een braadpan. Schep met een eetlepel of kleine ijsschep gehaktmengel en draai met je vochtige handen kleine gehaktballen. Bak ze 4 a 5 minuten rondom. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Haal ze van het vuur en zet het even apart.

Meng in een andere kom de in kokosmelk, currypasta, limoensap, sambal en beetje zout en peper. Hierna verhit weer wat olijfolie, in dezelfde pan als waar je de gehaktballen in hebt gebraden. Voeg de rode ui, paprika en sperziebonen toe. Fruit het 2 minuten. Voeg het currymengsel toe en breng het aan de kook. Doe de gebraden gehaktballetjes erbij en plaats de pan in de oven voor 15 minuten.

 

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoeken

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief