Ik zou zelf nooit zo snel gehaktballetjes gaan draaien, maar toen ik deze kipgehaktballetjes voorbij zag komen, ben ik ik gelijk de keuken ingedoken om ze ook een keer te maken. Omdat ik zo gek ben op curry heb ik er een Thais tintje aan gegeven! Een verrassend ingrediënt in de gehaktballen is de zoete aardappel. De kipgehaktballen bevatten proteīne, minder calorieën en zijn echt heerlijk! Voor de curry heb ik gekozen voor sperziebonen maar je kunt natuurlijk zelf lekker variëren met groente. Dit gerecht is maar weer het bewijs dat gezond eten ook zo ontzettend lekker kan zijn!
Hoe maak je de groene curry met kipgehaktballetjes
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
Voor de kipgehaktballetjes:
- 600 gr kipgehakt
- 60 gr fijne havermout
- 60 gr speltmeel
- 1 kleine zoete aardappel, geraspt (125 gr)
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 tl gemalen gember of gemberpoeder
- 1/2 tl kurkuma
- 1/2 tl gemalen komijn
- zout
- peper
- 1 tl olijfolie
Voor de curry:
- 1 tl olijfolie
- 400 ml kokosmelk
- 1 kleine rode ui
- 1 rode paprika
- 300-400 gr sperziebonen
- 200 gr tauge
- 3 tl groene curry
- 3 tl limoensap
- 1/2 tl sambal
- zout
Verwarm de oven voor op 190 graden. Als eerst schil en rasp je de zoete aardappel. Mix in een kom alle ingrediënten voor de gehaktballen, behalve de olijfolie. Pers het teentje knoflook en meng alles met de hand goed door elkaar. Verwarm de olijfolie in een braadpan. Schep met een eetlepel of kleine ijsschep gehaktmengel en draai met je vochtige handen kleine gehaktballen. Bak ze 4 a 5 minuten rondom. Ze hoeven nog niet helemaal gaar te zijn. Haal ze van het vuur en zet het even apart.
Meng in een andere kom de in kokosmelk, currypasta, limoensap, sambal en beetje zout en peper. Hierna verhit weer wat olijfolie, in dezelfde pan als waar je de gehaktballen in hebt gebraden. Voeg de rode ui, paprika en sperziebonen toe. Fruit het 2 minuten. Voeg het currymengsel toe en breng het aan de kook. Doe de gebraden gehaktballetjes erbij en plaats de pan in de oven voor 15 minuten.