Recepten, Smoothie/drankjes

Groene proteïne smoothie

Als je veel sport is het belangrijk om goed op je voeding te letten. Het is dan extra belangrijk om voldoende eiwitten te eten. Omdat ik deze week veel op de tennisbaan sta, is deze groene proteïne smoothie een perfecte start van de dag.

Waarom is proteïne goed voor je?

Tijdens het sporten beschadig je zogezegd je spieren. Door ze goed te voeden met eiwitten, herstel je je spieren en worden ze sterker zorgen voor spierherstel en ook de opbouw. Omdat ik naast het tennis ook in de sportschool te vinden ben, zijn eiwitten extra belangrijk. De hoeveelheid eiwitten die ik dagelijks nodig heb is lastig om alleen uit mijn gewone voeding binnen te krijgen, dus vul ik het aan met eiwit poeder in bijvoorbeeld deze lekkere smoothie. De eiwitten in het poeder bevatten bepaalde aminozuren die spieropbouw en spierherstel stimuleren.

Hoe maak je de groene proteïne smoothie?

IMG_4025.JPGWat heb je nodig:

  • 100 gram spinazie
  • Kiwi
  • Groene appel
  • 30 gram proteïne poeder
  • Kaneel (3 gram)
  • 250 ml water

 

 

 

Schil de kiwi en doe alle ingrediënten in je blender en hoppa je ontbijt is klaar 🙂 Je kunt gepelde hennepzaden toevoegen om de smoothie romiger te maken en rijker aan goede vetten. Je kunt een smoothie uitstekend ‘s avonds maken en de volgende ochtend drinken, of mee naar je werk nemen.

Fijne en productieve ochtend!

IMG 4026

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoek

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief