Afvallen, Beweging, Blog

Waarom sporten bij Guido van De Bakfiets Gym wel leuk en effectief is?

Je kent het waarschijnlijk wel…. Het is januari en de goede voornemens zijn er weer dus daar hoort ook een sportschool abonnement bij. Vol goede moed heb je je ingeschreven. Je staat in de zaal met alle apparaten en met een mooi schema in je hand, wat je van een sportinstructeur hebt gekregen. Na uitgevogeld te hebben hoe het apparaat werkt en ga je aan de slag! Hopsa, even die extra kilo’s kwijt raken, meer energie krijgen en dat winterlaagje er af zweten. Maar na een aantal weken merk je dat je liever toch die ene serie wilt kijken of andere dingen te doen hebt, waardoor je langzaamaan een sponsor wordt van de sportschool.

Guido van De Bakfiets Gym pakt het anders aan en zorgt met een dosis humor, kennis en motivatie ervoor dat je wel blijft komen sporten. Reden genoeg dus om Guido aan je voor te stellen en ‘m een paar vragen te stellen 😀

1. Wie is het brein achter en het gezicht van De Bakfiets Gym?

Hallo, ik ben Guido, eigenaar van De Bakfiets Gym. Ik ben 32 jaar en kom uit Den Haag en woon sinds kort samen met mijn vriendin in ons eerste huisje!

2. Wat is je ochtendritueel?

Mijn ochtendritueel, die is erg vroeg. De eerste trainingen van De Bakfiets Gym beginnen om 06:30 ’s ochtends, dus dat betekent dat bij ons de wekker om 5:00 gaat. Dan staan wij op, spring ik onder een koude douche om wakker te worden en meestal zet mijn vriendin dan een kop thee en maakt ze een gezonde smoothie om de dag te beginnen. Daarna snel op de fiets naar Scheveningen om de eerste vroege vogels training te geven. Daarnaast sport ik ook elke ochtend zelf, na de eerste training om 7.30 sport ik zelf van 7.30 tot 8.30 want: PRACTICE WHAT YOU PREACH!

3. Wat is de reden dat je bent gestart met de BakfietsGym?

In de huidige markt van fitness vinden de wij de kwaliteit heel laag qua kennis en service. Vaak start iemand een groepje door in een weekend een cursus te volgen en die denkt vervolgens het wiel uitgevonden te hebben. De workouts zijn vaak wat ze tof vinden of om te laten zien wat ze zelf heel goed kunnen. Je zit meestal ook nog eens vast aan jaar contracten. Nieuwe leden krijgen allerlei extra’s en huidige leden zodra hun krabbel onder een abonnement gezet is, krijgen ze geen aandacht meer.
Wij werken met mensen die hun gezondheid willen verbeteren in de buitenlucht en het vertrouwen in ons hebben en daar ook voor betalen wat het waard is. Wij schrijven zelf het trainingsplan, elke trainer geeft op dezelfde dag dezelfde training met aanpassingen per individu dat iedereen op zijn of haar eigen niveau mee kan doen en progressie kan boeken. We werken nauw samen met fysiotherapeuten zodat we weten wat iemand nodig heeft om te verbeteren of om een blessure heen te trainen.

Guido van De Bakfiets Gym FitFoodFab4. Wat maakt de BakFietsGym zo uniek en anders dan ander bootcamps, etc?

Qua buiten trainen zie je vooral bootcamps, trainers die van spot naar spot gaan met zo min mogelijk materiaal een verdwaalde kettlebell een touw en een speedladder. Terwijl je in de sportschool of in de Crossfit Box toegang tot een uitgebreid assortiment. Waarom zou dat buiten niet zo zijn en wij zorgen er gewoon voor dat het op elk gewenste locatie die we maar zouden willen ook kan.
Daarnaast zijn we ook een vriendelijke schop onder je kont want als je niet komt opdagen, vragen we waar je was. Wij zijn committed, als jij dat ook bent!

5. Zijn jullie zelf bewust bezig met voeding?

Wij zijn zelf zeker bewust bezig met voeding. Sinds een paar maanden eten wij zoveel mogelijk veganistisch/vegetarisch. Daarnaast eten we zo veel mogelijk onbewerkt en zo min mogelijk suiker. Gelukkig houdt mijn vriendin heel erg van koken dus die tovert drie tot vier keer per dag een heerlijke verse en gezonde maaltijd op tafel. Ideaal!

6. Zonder welk gerecht/voedingsmiddel kan je niet?

Proteīne! Dit staat in ons voedingspatroon al-tijd centraal. Ik sport veel en probeer daardoor zo veel mogelijk proteïne binnen te krijgen, wat soms in een plantaardig dieet best een uitdaging is, maar we krijgen het steeds beter onder de knie! Daarnaast hebben wij thuis een zwak voor frietjes! Maar hé, aardappel is plantaardig en een van de meest verzadigende koolhydraten, dus dat is zeker iets wat met enige regelmaat op ons bord ligt!

6. Wat houdt een gezonde lifestyle voor je in?

Een gezonde levensstijl is voor mij echt een combinatie van drie dingen: training, voeding en herstel. Deze drie dingen zijn echt de basis van een gezond leven. Regelmatig trainen en gezond eten zijn de pijlers waar de meesten zich op focussen en herstel wordt vaak vergeten. Zonde, want wist je bijvoorbeeld dat slaap het aller-aller belangrijkste is voor je gezondheid? En wat dacht je van stress …

7. Wat is jouw ultieme tip om een gezonde balans te houden?

Onze ultieme tip is gewoon doen. Niet te moeilijk denken. Met twee uur sporten per week ben je er al: maar twee uurtjes.
Wist je dat de gemiddelde schermtijd tegenwoordig 3 UUR per dag is?
Als je die tijd nou eens omzet in wat actie, dan heb je die gezonde levensstijl zo onder de knie. Daarnaast gewoon lekker optijd naar bed gaan en een partner zoeken die net zo’n held is in de keuken als de mijne 😉
fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Winkelwagen
Scroll naar boven