Ontbijt, Recepten

Havermout muffins met chocolade

Als het druk is op mijn werk ben ik zo blij als ik in het weekend al maaltijden en tussendoortjes heb voorbereid of gemaakt. Een tussendoortje is voor mij even een rustmomentje en ik kan erna weer tegenaan! Deze havermout muffins met chocolade zijn echt heerlijk en goed vullend. Omdat ze gemaakt zijn van havermout heb ik geen last van een piek in mijn bloedsuikerspiegel. Deze muffins zijn ook lekker zoet (vind ik) door de chocolade en banaan.

Ik eet deze havermout muffins als tussendoortje maar als ik ‘s ochtends weinig tijd heb, zijn ze ook lekker bij het ontbijt. Ik ben niet meer zo gewend om zoet te eten, maar je kunt ze naar wens natuurlijk altijd zoeter maken door dadels of honing toe te voegen.

Havermout muffin met chocolade FitFoodFab

Havermout muffins met chocolade

Wat heb je nodig?
(voor 8-10 stuks)

  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 100 ml amandelmelk
  • 2 tl bakpoeder
  • 125 gr havermout
  • Pure chocolade
  • 1 tl kaneel
  • Zout
  • Zonnebloemolie

Verwarm de oven voor op 165 graden. Mix de havermout met de banaan, de eieren en de amandelmelk in je keukenmachine of blender zodat het een massa wordt. Mix het niet te lang want anders wordt je beslag erg massief. Voeg de bakpoeder, kaneel, snufje zout en het scheutje zonnebloemolie toe. Mix het geheel nog kort door elkaar. Breek de chocolade in kleine stukjes. Verdeel het beslag over de muffin vormpjes en prik de stukjes chocolade in het beslag. Bak de havermout muffins in ongeveer 30 – 40 minuten. Controleer of de muffin gaar is door er een satéprikker in de muffin te prikken. Komt deze er schoon en droog uit dan is je muffin gaar en kun je genieten!

Havermout muffin met chocolade FitFoodFab

Heb je ook al een keer deze pompoen muffins gemaakt?

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoek

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief