Ontbijt, Recepten

Havermout pannenkoeken

Ik eet graag bij mijn zus en neefjes en dan mag de oudste wel eens kiezen wat we gaan eten. Geregeld werd er ‘koeken’ geroepen (pannenkoeken). Ik vind pannenkoeken ook lekker, maar dat past natuurlijk niet echt in mijn gezonde voedingspatroon. Daarom ben ik eens gaan uitzoeken of er geen gezonde pannenkoeken zijn. Na heel wat recepten uitgeprobeerd te hebben, zijn deze havermout pannenkoeken mijn favoriete recept.

 

Hoe maak je de havermout pannenkoeken?

Wat heb je nodig:
(voor 5 stuks)

  • 40 gr havermout
  • 10 gr amandelmeel (optioneel)
  • 1 banaan (bruinige)
  • 1 ei
  • klein scheutje amandelmelk
  • 1 el agave siroop (honing kan ook)
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • kokosolie (of olijfolie)

Stop alle ingrediënten in een keukenmachine of blender en mix alles tot een mooi geheel. De havermout moet goed vermalen zijn. Het beslag is dikker en hoeft niet zo dun te zijn als normaal pannenkoekenbeslag.

Ik heb zelf een mini koekenpan voor dit soort pannenkoeken, maar heb je dit niet dan kan het ook gewoon in een gewone (grote) koekenpan. Verhit wat kokosolie in de pan (vuur niet te hoog) en maak 2 of 3 kleine rondjes van het beslag in de pan. Bak aan één kant totdat bovenop belletjes ontstaan. Draai voorzichtig om met een platte spatel en bak de andere kant. Omdat het beslag wat dikker is duurt het wat langer voordat ze klaar zijn. Als je het vuur te hoog zet dan branden ze aan.

Bak vervolgens al het beslag op deze manier op en stapel de pannenkoekjes op een bordje op. Daarna kan je nog wat banaan, bosbessen of ander (warm) fruit op de pannenkoekjes leggen. Wil je er helemaal een feest van maken dan kan je er nog een beetje honing overheen doen.

Havermout pannenkoeken FitFoodFab

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoek

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief