Wie zegt er nou “nee” tegen taart!! Van een taartje in de ochtend worden we natuurlijk al helemaal blij 🙂 Deze havermoutcups met yoghurt zijn net kleine taartjes maar met de voedingswaarde van een stevig en gezond ontbijt. Je kunt zelf kiezen wat voor soort yoghurt gebruikt. Ik heb deze keer de kokosyoghurt van Alpro gebruikt. Hoe je deze overheerlijke havermoutcups met yoghurt maakt, lees je hieronder.
Hoe maak je de havermoutcups met yoghurt?
Wat heb je nodig:
(voor 4 taartjes)
- 100 gram havermout
- 3 el agavesiroop of honing
- 1,5 tl vanille extract
- 4 el (gesmolten) kokosolie
- 150Â gram (kokos)yoghurt
- geraspte kokos (optioneel)
- zout
- kaneel
Voor de garnering: fruit en geraspte kokos (optioneel)
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet 4 cupjes van een cupcakevorm in met een beetje kokosolie.
Laat in een pannetje de kokosolie op laag vuur smelten. Roer ondertussen de havermout, agavesiroop of honing, vanille-extract, 1 tl geraspte kokos en een snufje zout en kaneel door elkaar in een grote kom. Voeg de gesmolten kokosolie hieraan toe en roer nog een keer goed door. Laat het havermoutmengsel even afkoelen. Verdeel het mengsel in vier bakjes van de cupcakevorm. Druk het mengsel goed aan in de vormpjes en maak er echt cups door de bolle kant van een lepel in het mengsel te drukken.
Zet de havermoutcups 20 minuten in de oven. De cupjes laat je vervolgens afkoelen voor je ze uit de vorm haalt. Als ze iets afgekoeld zijn, kun je ze vullen met (kokos)yoghurt. Voor de garnering kun je kiezen voor bijvoorbeeld rood fruit en wat geraspte kokos.
Genieten deze havermoutcups met yoghurt! De havermoutcups vullen behoorlijk maar ze kunnen ook als dessert gegeten worden natuurlijk.