Okey, okey, ik weet dat ik een havermout liefhebber ben maar dit havermouttaartje is echt verrukkelijk en zo makkelijk om te maken. Ik heb ‘s ochtends geen zin om lang in de keuken te staan, ook in het weekend niet. Zoals ik als schreef is dit taartje lekker makkelijk. Mix de ingrediënten door elkaar en hups de oven in. Ondertussen zet ik een lekker kopje koffie, duik ik weer mijn bed in en scroll ik door mijn Instagram tijdlijn om nog meer inspiratie op te doen. Na een half uurtje is het genieten van dit warme havermouttaartje met blauwe bessen.
Havermouttaartje
Wat heb je nodig?
(voor 1 persoon)
- 40 gram (fijne) havermout
- 1 tl bakpoeder
- 1 ei
- 2 el magere kwark of (plantaardige) yoghurt
- Koek en speculaaskruiden (of kaneel)
- Blauwe bessen (ongeveer 3 eetlepels)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kluts het ei in een kom luchtig. Voeg hier de havermout, kwark, bakpoeder en koek & speculaaskruiden aan toe. Mix het mengsel goed door elkaar. Doe de blauwe bessen in een ovenbestendig bakvormpje of schaaltje. Giet het mengsel over de blauwe bessen. Zet het ongeveer 25/30 minuten in de oven.