Hoe maak je de kerrie broccoli kikkererwten salade?
(voor 2 personen, lunch)
- 1 stronk broccoli
- 100 gr boerenkool
- 75 gr geraspte wortelen
- 400 gr kikkererwten
- 50 gr amandelen
- 3 bosuien
- bosje koriander
Voor de dressing
- 1/4 cup tahin
- 1/2 limoen
- 3-5 tl warm water
- 2 tenen knoflook
- 1-2 tl dadel- op ahoornsiroop
- 1 tl kerriepoeder
- ½ tl gemberpoeder of geraspte gember
- ½ tl kurkuma
- Zout en peper
Snijd de stronkjes broccoli kort af van de stronk en trek ze een beetje uit elkaar zodat je broccoli fijn is. Rasp de wortel en spoel de kikkererwten goed af. Snijd de bosui in kleine rondjes en voeg het samen met wortelrasp en kikkererwten in grote kom. Fruit een teen knoflook in een pan en doe de broccoliroosjes en boerenkool erbij. Bak het heel kort op een laag vuurtje. Laat het iets afkoelen terwijl je verder gaat met de dressing.
Maak de dressing door in een kleine kom de tahin, limoensap, knoflook, dadel- of ahoornsiroop, kerrie- en gemberpoeder, geraspte gember en een beetje peper en zout door elkaar te mixen. Voeg het warme water toe tot de dressing de gewenste dikte heeft.
Hussel de salade met de dressing door elkaar, maak de amandelen fijner en strooi ze over de salade. De kerrie broccoli kikkererwten salade kan je 5 dagen bewaren in de koelkast.