C9, Diner, Lunch, Recepten, Vegetarisch

Kerrie broccoli kikkererwten salade

In mijn eetdagboeken of weekmenu’s zie je vaak salades staan bij de lunch of als diner. “Zit je dan altijd maar op sla te kauwen” krijg ik vaak als vraag. Nee! Want je hebt zoveel verschillende soorten salades. De vegan kerrie broccoli kikkererwten salade is zo ontzettend lekker door de dressing met tahin en je kunt er geen enkel blaadje sla in terug vinden 🙂 Deze salade bevat veel proteïne, vult goed en is zo makkelijk om als eerder voor te bereiden (meal-preppen).
Door de broccoli en boerenkool (koolsoorten) is het ook een power gerecht! Kool heeft naast de vele vitamines en mineralen een ontstekingsremmende werking, is rijk aan antioxidanten en glucosinolaten (tegen kankerverwekkende stoffen), zorgt voor een goede hormoonbalans en werkt cholesterolverlagend. Hierdoor worden koolsoorten aanbevolen bij de preventie van hart- en vaatziekten.

Hoe maak je de kerrie broccoli kikkererwten salade?

Wat heb je nodig:
(voor 2 personen, lunch)
Voor de salade:
  • 1 stronk broccoli
  • 100 gr boerenkool
  • 75 gr geraspte wortelen
  • 400 gr kikkererwten
  • 50 gr amandelen
  • 3 bosuien
  • bosje koriander

Voor de dressing

  • 1/4 cup tahin
  • 1/2 limoen
  • 3-5 tl warm water
  • 2 tenen knoflook
  • 1-2 tl dadel- op ahoornsiroop
  • 1 tl kerriepoeder
  • ½ tl gemberpoeder of geraspte gember
  • ½ tl kurkuma
  • Zout en peper

Snijd de stronkjes broccoli kort af van de stronk en trek ze een beetje uit elkaar zodat je broccoli fijn is. Rasp de wortel en spoel de kikkererwten goed af. Snijd de bosui in kleine rondjes en voeg het samen met wortelrasp en kikkererwten in grote kom. Fruit een teen knoflook in een pan en doe de broccoliroosjes en boerenkool erbij. Bak het heel kort op een laag vuurtje. Laat het iets afkoelen terwijl je verder gaat met de dressing.

Maak de dressing door in een kleine kom de tahin, limoensap, knoflook, dadel- of ahoornsiroop, kerrie- en gemberpoeder, geraspte gember en een beetje peper en zout door elkaar te mixen. Voeg het warme water toe tot de dressing de gewenste dikte heeft.

Hussel de salade met de dressing door elkaar, maak de amandelen fijner en strooi ze over de salade. De kerrie broccoli kikkererwten salade kan je 5 dagen bewaren in de koelkast.

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoeken

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief