De eerste keer dat ik huttenkäse in het voedingsschema van het happy diet zag staan, dacht ik echt WAT?! Ik heb het gegoogled, maar vond het er nou niet zo smakelijk uitzien omdat het zo brokkelig is. Omdat mijn zusje zei dat het erg lekker dus trok mijn stoute schoenen aan en smeerde een laag op een cracker, met een beetje peper en zout en bieslook….en inderdaad, het is zeker lekker. Ik ben daarna gaan zoeken hoe je huttenkäse kan verwerken in diner gerechten. Na heel wat geprobeerd te hebben, is dit mijn nummer 1 combinatie (tot nu toe :-D): huttenkäse met kip en spinazie. Je kan daar pasta aan toevoegen maar het is ook heerlijk om het te eten op een zelfgemaakte kikkererwtenwrap.
100 gram kikkererwtenmeel
50 gram volkoren rijstmeel
peper en zout
1 ei
3 eetlepels olijfolie
80 ml rijstmelk
250 gram spinazie
150 gram kipblokjes
2 theelepels chilipoeder of (pittige) paprikapoeder
1 teentje knoflook
4 eetlepels huttenkäse
Doe de kipblokjes in een schaaltje met een heel klein beetje olijfolie en de chilipeper. Meng het door elkaar en laat het even staan.
Meng in een kom het kikkererwtenmeel en rijstemeel met een halve theelepel zout. Maak een kuiltje in het midden en breek het ei in het kuiltje. Voeg een halve eetlepel olijfolie, de rijstemelk en 80 ml water toe. Roer het mengsel met een garde tot een glad beslag en laat het 10 minuten rusten.
Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een pan en bak de blokjes kip goudbruin. Haal de kipblokjes uit de pan en voeg in dezelfde pan het teentje knoflook toe en fruit deze kort. Doe ook de spinazie in de pan en laat deze op een laag vuurtje slinken (let op dit gaat vrij snel). Voeg hierna de huttenkäse en gebakken kipblokjes toe. Vermeng dit en laat het een paar minuten op een laag vuur staan en zet dat het vuur uit.
Verhit een scheutje olijfolie in een andere pan (ik gebruik een flensjespan) en giet een kwart van het beslag er in. Draai de pan goed rond zodat het beslag de pan met een zo dun mogelijke laag bedekt en bak de wrap 2 minuten tot de onderkant bruin is. Keer de wrap en bak de andere kant een minuut. Neem de wrap uit de pan en schep de helft van het mengsel op de wrap. Strooi als laatst een paar geroosterde pijnboompitten erover.
Ik maak zelf altijd 4 wraps, eet er 2 en doe de andere twee in de vriezer voor de volgende keer. De wraps kan je ook in de koelkast bewaren en meenemen als lunch, met bijvoorbeeld humus, avocado en paprika.
Het recept van de wrap komt uit het boek Gezond Genieten van Amber Albarda.