Blog, Review/ervaringen

Kookworkshop ‘Natuurlijk’

Toen ik had besloten dat mijn levensstijl toch echt wel wat gezonder mocht worden, ben ik op verschillende social media kanalen bloggers gaan volgen. Één daarvan is Mind Your Feed. Het gezicht achter het bedrijf Mind Your Feed is Reny. Haar blog gaat over (zoals ze het zelf beschrijft) gewoon gezond eten en lekker leven. Over echt, lekker, goed eten, gezond en bewust. Dit was voor mij een reden om haar te gaan volgen. Regelmatig zag ik lekkere recepten die ik ook heb gemaakt of op mijn to-do-lijstje heb gezet. Een tijd geleden zag ik ook ineens een artikel voorbij komen over haar kookworkshop ‘Natuurlijk’. Een workshop waarbij je tips & tricks leert over het koken zonder pakjes en zakjes. Omdat ik zelf nog niet thuis ben in het gebruik van kruiden om gerechten lekker te maken, klonk dit als muziek in mijn oren.

WorskhopNatuurlijk_fitfoodfab1Voor de gezelligheid heb ik mijn moeder en zusje ook meegenomen naar de workshop die we afgelopen zaterdag 16 mei hadden. We moesten even zoeken waar nu precies de ingang was, maar nadat we door een garage moesten lopen, kwamen we in een leuk ingerichte ‘kookstudio’ die ook voor andere activiteiten gebruikt wordt zoals bloemschikken 🙂 We kregen een hartelijke welkom van Reny met een kop thee of koffie en een lekker stukje taart van o.a. dadels, noten, passievrucht, mango en geitenkwark.

Op tafel lag voor iedereen een boekje klaar met een korte inleiding en de recepten van de gerechten die we met z’n allen gingen maken. Reny begon met een voorstel rondje. Daarna, voordat we keuken indoken, besprak ze eerst een stukje theorie. Voor mij was deze inleiding een check dat ik eigenlijk al ontzettend veel kennis heb van het nastreven van een gezonde levensstijl. Daar werd ik wel happy van! Enkele onderwerpen die Reny behandelde waren:

– Wat is gewoon gezonde voeding?
– Hoe zorg je voor aanpassingen in je voedingspatroon?
– Welke producten horen daar wel en niet bij?
– Hoe kies je de juiste producten voor een gezonde levensstijl?
– Wat doe je met tarwe, lactose, gluten en suiker?
– Koolhydraten, eiwitten en vetten.

WorskhopNatuurlijk_fitfoodfab2Na dit stukje theorie zijn we zelf aan de slag gegaan in de keuken.  In tweetallen gingen we één of twee gerechten bereiden aan de hand van de recepten die we hadden gekregen. Op het menu stond onder andere een zalm/appel amuse, soep, havermoutbrood, gehaktbrood, groene smootie, spelt plaattaart, salades en nog meer groente! Iedereen ging enthousiast aan de slag waardoor er een goede dynamiek ontstond in de keuken. Reny was een goede hulp en stond klaar om al onze vragen te beantwoorden. Na heel wat snijwerk, gekneed, gemix, bakken en braden mochten we aan tafel en onze eigen creaties proeven.

 

Foto 16-05-15 13 18 46 (1)De tafel was leuk gedekt en de gerechten waren heerlijk! Ik heb niet alles gegeten omdat ik niet zo’n zalm en vleeseter ben, maar de overige gerechten waren erg lekker. Enkele gerechten gaan we ook zeker nog een keer maken.

Ben je ook van het gemak in de keuken maar wil je wel een start maken met gewoon gezond eten (zonder potjes, pakjes en zakjes)? Dan is deze workshop zeker een aanrader. Je kan Reny natuurlijk ook volgen op haar website Mind Your Feed of Facebook en zelf aan de slag gaan in de keuken. Succes!

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Search

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief