Afvallen, Blog, Review/ervaringen, Voeding

Maaike Godts; de persoon achter Live Puri

Waarom zijn eiwitten belangrijk voor ons lichaam?

Je hoort tegenwoordig steeds meer over de voordelen van het eten van eiwitten. Eiwitten vormen de bouwstenen van de spieren. Daarom helpen eiwitten voor een goede bouw en herstel van het lichaam. Maar voldoende eiwitten eten is niet alleen voor sporters belangrijk…. Ook als je gezond wilt eten of af wilt vallen zijn eiwitten essentieel. Studies tonen aan dat eiwitten eten verreweg de meeste voldoening geeft. Je gaat je voller voelen met minder voedsel. Dit komt omdat het eten van eiwitten zorgt dat je hongerhormoon ghreline vermindert. Het stimuleert ook de verzadiging hormoon peptide YY , dit zorgt ervoor dat je een vol gevoel krijgt.

Eiwitpoeder toevoegen aan je voedingspatroon

Soms kan het lastig zijn om voldoende eiwitten te eten door middel van voedsel. Om die reden is het goed om eiwitten in de vorm van wei (eiwitpoeder) toe te voegen. Er zijn alleen zoveel verschillende soorten en merken te verkrijgen dat ik begrijp dat je niet meer weet wat je moet kopen. Ik heb in de afgelopen jaren ook ontzettend veel eiwitpoeder getest. Ik let hierbij op de samenstelling en de smaak. Ik wil het liefst een zo hoog mogelijk percentage pure eiwit, zo min mogelijk (onzin) toevoegingen en dat het wel nog te eten/drinken is. Want het kan heel puur zijn, maar de smaak van karton hoeft van mij niet 🙂

Ik ben ontzettend blij dat ik nu eindelijk het merk Live Puri heb gevonden waar de samenstelling, de kwaliteit én de smaak echt top is! Ik ben naar Utrecht afgereisd om de eigenaresse, Maaike Godts, te interviewen. Want ook het verhaal achter een merk of product vind ik net zo belangrijk! Ik heb Maaike een aantal vragen gesteld dus lees vooral verder 🙂

Maaike Godts; de persoon achter Live Puri

Ik stel mezelf graag even voor! Ik ben Maaike, geboren in België en via een aantal tussenstops in verschillende landen in Nederland neergestreken. Inmiddels woon in al meer dan 15 jaar in Amersfoort met mijn man en 2 dochters. Zij houden mij lekker scherp!

1. Wat is je ochtendritueel?

De ochtend start altijd samen met een lekker ontbijt. Dat moment is voor ons gezin heilig. Of je nou een ochtendmens bent of niet, om half 8 zit je met je pootjes onder tafel. Aangezien je me voor de geur van een vers gebakken brood kan wakker maken, haal ik 2x per week ’s ochtends om half 7 een vers gebakken pain de campagne bij de beste bakker van de stad. Hij is dan eigenlijk nog gesloten, maar inmiddels hebben we speciale privileges gekregen.

2. Wat is de reden dat je bent gestart met Live Puri

Laat ik maar beginnen met vertellen waarom ik Live Puri eiwitpoeder heb ontwikkeld. Ik kon namelijk nergens een eiwitpoeder vinden dat aan mijn simpele eisen voldeed. Die eisen waren: top kwaliteit, geen toevoegingen én lekker zijn. Ik kon dit nergens vinden maar ik wist– na 8 jaar ervaring bij een bekend zuivelbedrijf – dat dit wel mogelijk moest zijn. Dus toen ben ik zelf maar aan de slag gegaan. Daarna volgden de andere producten met dezelfde filosofie. Een maaltijdvervanger die echt verzadigt zonder suiker zodat je er zonder trek mee verder kan. En vitamines en mineralen met werkzame stoffen die optimaal door je lichaam opgenomen kunnen worden. Daar zit ook zo veel kwaliteitsverschil in!

3. Wat maakt Live Puri zo uniek? Waarom zou iedereen de producten van Live Puri moeten kopen?

“De puurheid maakt Live Puri uniek.”

Live Puri eiwitpoeder is van nature ongezoet lekker doordat het gemaakt wordt uit verse melk. Er zijn daardoor geen toevoegingen en vulmiddelen nodig. Bovendien heb ik de receptuur ontwikkeld met een unieke mix van wei en caseinaat.

De meeste merken maken hun eiwitpoeder uit wei, het overblijfsel van kaas productie. Dit poeder heeft een zure smaak door het kaas proces gekregen en de producenten voegen vaak allerlei toevoegingen toe om die nare smaak te verhullen.

En omdat ik geen toevoegingen gebruik, is het eiwitgehalte met 85% heel hoog en het calorie gehalte dan weer heel laag. Door de mix van die 2 eiwitsoorten maak je er niet alleen lekkere shakes mee, het maakt Live Puri is ook perfect geschikt om mee te bakken en te koken. Die veelzijdigheid maakt het haast onmisbaar in een gezonde levensstijl.

De basis in alle producten is kwaliteit. Ik krijg ook heel vaak de opmerking dat klanten geen buikpijn krijgen van de vitamines of eiwitpoeders. Dat zegt genoeg!

4. Ben je zelf bewust bezig met voeding? (ik las dat je 15 kilo zwaarder bent geweest)

Mijn weegschaal heeft inderdaad wel eens zwaarder werk moeten verrichten. Maar inmiddels weeg ik al 20 jaar hetzelfde gewicht. Dit komt omdat ik weet wat ik moet eten om op gewicht te blijven nadat ik met een voedingscoach aan de slag gegaan ben. Ik ben mezelf gaan verdiepen in etiketten op producten om te begrijpen wat ik allemaal eet. Dat is nogal een opgave soms! Voor mij zat de sleutel in de juiste verhouding vinden tussen eiwitten, koolhydraten en vetten. Van die laatste 2 kreeg ik gewoon te veel binnen. Eten is vooral een feestje nu. Ik kan evenveel ongestoord genieten van een salade in alle kleuren van de regenboog of een nice-cream als van een brok chocolade.

5: Wat houdt een gezonde lifestyle voor jou in?

Balans. Ik geloof dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Leer jouw lichaam kennen en luister naar wat het nodig heeft. Eet overal van. Leer met mate eten en te stoppen als je 80% vol zit. Geniet van dat stuk chocolade af en toe. Jezelf alles ontzeggen omdat je dan net die ene broek gaat passen, hou je niet op de lange termijn vol. Bovendien word ik daar erg ongelukkig van mezelf net dat ene lekkere te ontzien en dat heeft dan weer een direct gevolg op mijn mentale toestand. En beweeg! Laat die spieren wapperen en doen waar ze voor gemaakt zijn!

6. Wat is jouw ultieme tip om een goede work-life balans te houden?

Zoek een hobby die bij je past! Voor mij is dat zeilen. Zodra ik op het water ben, gaat mijn hoofd leeg. En aangezien je op het water weinig anders kan dan in het nu leven, krijg je vanzelf tijd om te ontstressen of samen met m’n gezin leuke dingen doen. De combinatie van doordeweeks in 6e versnelling vooruit sjezen en in het weekend met z’n allen samen op een boot toeven, is voor mij ideaal.

Wil jij ook de producten van Live Puri gaan proberen? Vul dan bij het afrekenen de kortingscode FITFOODFAB in en je krijgt 10% korting* op je bestelling.

* De korting is geldig op het hele assortiment met uitzondering portieverpakkingen en van de afgeprijsde artikelen zoals de voordeelverpakkingen.

Fotocredits: Remke Vet

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Search

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief