Ik ben gek op een kom havermout in de ochtend! Er zitten veel eiwitten, voedingsvezels en onverzadigde vetten in. Het vult ook goed dus het is een super goede start van de dag. Het ziet er niet zo smakelijk uit maar dat is het zeker als je er voor jezelf een feestje van maakt door er bijvoorbeeld fruit zoals bosbessen aan toe te voegen. Heb je geen tijd om in de ochtend je ontbijt of lunch klaar te maken dan is deze ‘Oat to go’ echt perfect!
Voor dit recept gebruik ik een leuke jar. Deze zijn gemakkelijk via internet te koop, maar je hebt tegenwoordig ook bij de Xenos en Hema hele leuke jars. Het zijn leuke potten die je ook nog een goed als voorraadpot kan gebruiken die leuk op je keukenplank staan.
Oat to go!
Wat heb je nodig?
(voor 1 regular pint Mason Jar)
- 80 gram havervlokken
- 1 eetlepel chia zaad
- 1 eetlepel lijnzaad
- 1 tl kaneel
- 1 tl bakpoeder
- 200 ml amandelmelk
- 2 dadels
- 1 eetlepel ahornsiroop (optioneel)
- 1/2 banaan, fijngesneden
- 20 gram walnoten
Verwarm je oven voor op 160 graden (heteluchtoven) en verwijder de deksel van de jar. Meng daarna de havervlokken, chia zaden, kaneel en bakpoeder in een grote kom. Voeg de amandelmelk en eventueel de ahornsiroop erbij. Roer het mengsel tot één geheel. Breek de walnoten in wat kleinere stukjes en snijd de dadels in vieren. Voeg de  walnoten, dadels en de banaan toe. Roer het mengsel goed door zodat de melk door de havervlokken opgenomen wordt. Giet het mengsel in je jar en bak het ongeveer 20 tot 25 minuten, totdat je mengsel bovenop een beetje stevig wordt. Laat het hierna goed afkoelen. Je kan dit ‘s avonds al maken zodat je het de volgende dag makkelijk mee kunt nemen in je tas naar je werk of school.
Ik ben zelf gek op fruit dus ik doe er meestal nog wat bosbessen of aardbeien op. Maar je kan iedere topping toevoegen die je maar wilt, zoals pindakaas, amandelpasta, (suikervrije) jam, etc.