Afvallen, Blog, Mindset, Voeding

Omgaan met verleidingen

Als ik op mijn werk of op een feestje iets eet, krijg ik vaak de vraag of ik dat wel mag eten 🙂 En natuurlijk al helemaal als het iets ongezonds is. Ik weet dat het goed bedoeld is en vaak uit interesse, maar het is net alsof je nooit een keer iets ongezonds eet als je een gezonde levensstijl nastreeft. Gezond eten moet geen obsessie worden en af en toe lekker genieten is ontzettend belangrijk om een gezonde levensstijl vol te kunnen houden. 

 

Omgaan met verleidingen

Natuurlijk kom ik ook vaak in de verleiding. Als ik mijn weekmenu maak, kijk ik ook gelijk in mijn agenda wat er op de planning staat qua etentjes en feestjes. De ene keer besluit ik doordeweeks wat extra’s te nemen en de andere keer doe ik dat op een feestje. Ik kies dus mijn momenten wanneer ik mag zondigen. Dit loopt natuurlijk niet altijd zoals ik heb gepland, maar dan kan ik ervoor kiezen om de volgende dag extra op te letten. Etentjes en feestje zijn voor mij en anderen valkuilen. In deze blog heb ik een aantal tips op een rij gezet hoe je hiermee om kunt gaan.

8 tips:

1. Voldoende eten
Eet iets van tevoren, kies maaltijden met veel vezels, zoals in groenten en fruit.

2. Afspraken
Maak van tevoren een afspraak met jezelf: vandaag neem ik een beetje of niet. Vandaag neem ik 1 ongezonde snack. Wanneer je geen afspraken met jezelf maakt van tevoren is de kans op verleiding op een feest een stuk groter.

3. Je waarom
In een eerdere blog (zes valkuilen van suikervrij eten) schrijf ik dat het belangrijk is om een duidelijke waarom te hebben. Het is belangrijk om een goede WAAROM te hebben. Deze sleept je door moeilijke momenten en zorgt ervoor dat je op koers blijft.

4. Keuzes
Maak keuzes! Of de bitterballen óf de chips

5. Gezonde hapjes
Kies voor de gezonde hapjes. Die optie is er niet altijd. Probeer dan te kiezen voor hetgeen wat net wat gezonder is, bijv. magere vleeswaren in plaats van volle producten. De borrelnoten ipv. de frituurhapjes.

6. Drink genoeg water
Water drinken zorgt ervoor dat je een vol gevoel krijgt waardoor je minder geneigd bent om te gaan snaaien op feestjes.

7. Durf nee te zeggen
Als er iets wordt aangeboden is het vaak een automatisme dat we het nemen. We zijn opgegroeid met het idee dat dat beleefd is of erbij hoort ofzo. Als je zegt dat je iets niet wilt, volgen er vaak kreten als ‘aaahhh, joh doe niet zo ongezellig’  of ‘weet je het zeker’ en dat 3x of ‘jij kan het nog wel hebben’. Probeer dit ingeslepen patroon te doorbreken en eet niet altijd mee met je omgeving. Alleen als het op dat moment jouw ‘feestje’ is (je geniet-moment).

7. Wees niet te streng
Wees niet te streng voor jezelf. Genieten is belangrijk. Genieten hoort erbij, maar met mate 😉

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoek

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief