Ik bak cupcakes voor Zilver & Zoet, maar dat past nou niet echt in een gezond eetpatroon. Als ik weer iets nieuws heb uitgeprobeerd, heb ik gelukkig een testpanel van familie en vrienden die ze graag voor mij proeven. Maar met het recept voor deze ontbijtmuffins met blauwe bessen kan ik eindelijk mijn baksels zelf testen. Het klinkt als een feestje, muffins als ontbijt! En dat is het ook zeker 🙂 Het onderstaande recept laat je zien hoe je van je guilty pleasure een verantwoord ontbijt maakt. Het vult voldoende en geeft je weer energie in de ochtend.
Hoe maak je de ontbijtmuffins met blauwe bessen?
Wat heb je nodig:
(voor 12 muffins)
- 100 gr walnoten
- 85 gr havermout
- 90 gr speltbloem
- 1,5 tl bakpoeder
- 0,5 tl zout
- 160 ml amandelmelk
- 80 ml olijfolie
- 2 rijpe bananen
- 5 verse medjoul dadels
- 3 grote eieren
- een handvol blauwe bessen
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg in een muffinpan papieren bakvormpjes. Doe de havermout en walnoten in je keukenmachine of blender en mix het kort. Doe het mengsel in een grote kom samen met de rest van de droge ingrediënten. Doe de amandelmelk, olie, bananen en dadels in de keukenmachine of blender en mix het totdat het glad is. Voeg het toe in de grote kom bij de rest. Klop in een apart schaaltje de eieren ongeveer een minuut luchtig en voeg ze bij de rest. Meng het tot een egaal mengsel maar zorg ervoor dat je niet te lang mengt, want dan rijzen je muffins niet meer. Verdeel je beslag (met een ijsschep) over de muffinvormpjes en duw in elke muffin wat blauwe bessen. Bak de muffins ongeveer 20 minuten. En voila…een heerlijk ontbijtje. Je kan ze natuurlijk ook meenemen als lunch!
Bron:Â www.greenkitchenstories.com