In het boek van Rens Kroes staan veel lekkere recepten, maar deze overnight oats is toch echt één van mijn favorieten. Het is een ontbijt wat goed vult en heerlijk romig is. Het is een ideaal ontbijt voordat je gaat sporten of als je een drukke dag voor de boeg hebt. Ik eet het ook wel eens als maaltijd voordat ik een tenniswedstrijd heb. Wat er in zit en hoe je het maakt heb ik hieronder beschreven.
Nog even een tip: Koop het boek ook zelf, want je krijgt veel inspiratie door de heerlijke recepten en mooie foto’s!
Hoe maak je de overnight oats met cashewnoten en dadels?
130 gram havervlokken
100 gram cashewnoten
80 gram dadels
1 eetlepel kokosolie
1 eetlepel kokosrasp
2 theelepels vanillepoeder (dit kan je ook vervangen door kaneel)
Doe de havervlokken en cashewnoten in een mason jar of tupperware bakje en voeg ruim water toe. Doe de dadels in een ander bakje en voeg ook daar water bij. Laat beide een nacht weken. Giet ’s ochtends het water af en doe alles in de blender. Voeg ook de andere ingrediënten toe en mis het tot een romig geheel. Doe het mengsel in een leuk bakje en versier je ontbijtje met wat lijnzaad. Je kan het natuurlijk ook versieren met besjes, andere zaden (chia, hennep, etc) of gedroogde cranberries.
Deze hoeveelheid is voor één persoon maar ik heb aan de helft al meer dan genoeg. Eet smakelijk!