Het is een gure woensdagavond als ik (Shelley) vanuit mijn vertrouwde Den Haag voet zet in het mooie Rotterdam. Die avond ging ik, in naam van FitFoodFab, samen met een vriendin eten bij een pastabar met een onwijs leuk concept aan de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam: Spaghetteria! Wat dit restaurant zo leuk maakt én zo anders dan de gemiddelde pastabar dat lees je hieronder!
Eerste indruk van Spaghetteria
Als we het restaurant binnenlopen worden we meteen vriendelijk welkom geheten door Stefan, de eigenaar van het restaurant. We mogen plaatsen nemen aan een van de grote gezellige tafels. Dat is namelijk onderdeel van dit unieke concept. Iedereen zit aan grote tafels. Typisch Italiaans en een goede gespreksstarter. De sfeer is gezellig en het interieur is strak, maar toch ook knus door de kleine lampjes boven de tafels. Vooraf krijgen we een broodje en een goed glas wijn. Ook zo leuk: eenvoud voert hier de boventoon, niet alleen in het interieur, maar ook in de kaart. Er zijn 6 wisselende pastagerechten waar je uit kan kiezen en ook de wijnkaart is beknopt maar goed!
Dan het belangrijkste: hoe smaakt het eten?Â
Wij besluiten een proeverij te nemen van 4 van de 6 gerechten van de kaart. Als groot pasta fan ben ik heel benieuwd naar deze varianten. Mijn favoriet? De ravioli en tagliatelle, beiden zijn echt waanzinnig lekker – de rest overigens ook maar hé, als ik moest kiezen.. Dit smaakt wel wat anders dan mijn eigen gemaakte pastaatje pesto. 😉
Nog een leuk feitje: alle pasta’s worden gemaakt volgens traditioneel recept in Spaghettaria’s eigen laboratorio artigianale oftewel een pasta lab! Hierbij worden alleen de beste ingrediënten gebruikt die rechtstreeks uit Italië worden geïmporteerd. We hebben het hier dus over pasta meesterschap. En die verfijnde Italiaanse smaak proef je terug in de gerechten.
Mooie bijkomstigheid is ook nog eens dat als tarwe met liefde en aandacht wordt geproduceerd het ook nog eens beter is voor je darmen. Dus onwijs lekker en nog eens beter voor je darmen…..win-win dus!
Maar er is meer..Â
Bijna met onze jassen al aan werd ons vriendelijk verzocht om toch nog even te gaan zitten, er kwam namelijk nog een toetje! En wat voor een. Absolute aanrader: de scroppino! Licht, fris en zacht van smaak en eigenlijk veel te lekker om niet te bestellen. Uiteindelijk sluiten wij dit geslaagde avondje af met een shotje – hoe kan het ook anders – limoncello.
Is Spaghetteria een aanrader?Â
Ik ben fan! Het concept vind ik fantastisch en het eten is nog beter door de smaak en uitstekende kwaliteit producten. Bij Spaghetteria kunnen alle gerechten op het menu, op de ravioli na, ook in een glutenvrije variant worden geserveerd. Ook bij een lactose-, noten- of andere allergie blijft er genoeg keuze over om een lekker bordje pasta te kunnen eten.
Bovendien zijn alle pasta’s tussen de 12 en 18 euro dus ook nog eens hartstikke betaalbaar. Ideaal voor een gezellige date, een snel hapje voor de bios of als je gewoon heerlijk wilt tafelen met vrienden en familie. Ik kom er zeker nog een keer terug!
– Shelley –