Recepten, Tussendoortjes

Pittige geroosterde kikkererwten als snack

Kikkererwten voeg ik tegenwoordig vaak toe in een lekkere salade of ik maak er zelf hummus van. Maar sinds een aantal weken staan ze vaker als heerlijke snack op tafel. In het weekend vind ik het heerlijk om op de bank te ploffen en een avond tv te kijken. En deze gezonde snack past daar perfect bij want kikkererwten zitten boordevol goede voedingstoffen. Het zijn echte eiwitbommen, bevatten vitamine-B, ijzer en zink en zitten vol vezels. Een ideale snack waarbij ik me niet schuldig hoef te voelen als ik een schaaltje voor mijn neus zet 🙂

Hoe maak je de pittige geroosterde kikkererwten als snack?

Wat heb je nodig:
(voor een schaaltje)

  • potje kikkererwten (uitgelekt, 200 gram)
  • 1/2 eetlepel olijfolie of kokosolie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1/2 theelepel chilipoeder
  • beetje zeezout

Verwarm de oven voor op 200 graden. Spoel de kikkererwten af en laat ze uitlekken. Meng de kikkererwten met de olie en paprikapoeder en chilipoeder. Verspreid de kikkererwten vervolgens uit over het bakpapier op een bakplaat of in een ovenschaal. Strooi er dan nog een beetje zeezout overheen. Rooster ze 20 minuten in de oven en schep ze daarna een beetje om en laat de kikkererwten nog 20 minuten in de oven verder roosteren.

En voila, je hebt een heerlijke healthy snack! Ik maak vaak een dubbele portie en bewaar ze (nadat ze zijn afgekoeld) in een goed afsluitend bakje zodat ik ze mee kan nemen naar mijn werk als snack.

Airfryer

Ben je in het bezit van een airfryer dan is het helemaal makkelijk om ze te roosteren. Zet je airfryer op 160 graden en doe het kikkererwten mengsel in het mandje en rooster ze 15 min. Schut ze tussendoor een beetje door elkaar. Zo worden ze gelijkmatig geroosterd.

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoek

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief