Koekjes! Wie houdt er nou niet van koekjes? Ik in ieder geval wel, maar mijn valkuil is dat ik het niet bij één koekje kan houden. Met ‘gewone’ koekjes komt gelijk het suikermonster in mij los en de (innerlijke) strijd gaat beginnen. Het voordeel van deze pompoenkoekjes met havermout is dat ze vrij van geraffineerde suiker zijn en ze vullen erg goed. Ze zijn daardoor ook perfect als ontbijt, als je een haastige ochtend hebt. Door de banaan, pompoen en pindakaas zijn deze koekjes wat dikker en zachter, zo lekker!
Ik heb de pumpkin spice kruiden van Green Gypsy gebruikt maar je kunt de kruiden ook zelf mengen; nootmuskaat, koriander, piment, kruidnagel, gember.
Hoe maak je de pompoenkoekjes met havermout?
Wat heb heb je nodig:
(voor 10 koekjes)
- 230 gr havermout
- 230 gr pompoen puree
- 2 tl pumpkin spice
- 1 tl kaneel
- 2 el ahorn siroop
- 2 el pindakaas
- 1 banaan
- snufje zout
Verwarm je oven voor op 180 graden en leg een velletje bakpapier op je bakplaat. Prak de banaan en voeg de pompoenpuree, havermout en overige ingrediënten toe. Kneed alles goed door elkaar. Het is even een ‘vies’ plakkerig karwei maar je het is het zeker waard 🙂 Voeg naar wens nog een beetje ahornsiroop toe om het zoeter te maken. Maak van het deeg tien gelijke balletjes en druk ze op de bakplaat plat tot een mooie dikte voor deze koekjes. Zet de bakplaat in de oven en laat de koekjes 20 minuten bakken in het midden van de oven.