Ontbijt, Recepten

Pompoenpannenkoekjes

De herfst is begonnen en is echt al kouder buiten. De salades gaan dan wat meer vervangen worden door warme gerechten. Deze pompoenpannenkoekjes zijn lekker zoet van smaak door de pompoen en banaan. Voor kinderen is het ook ideaal want ze eten zonder dat ze het door hebben wat extra groenten. Pannenkoeken zien er niet alleen feestelijk uit, maar zijn lekker en ook makkelijk om mee te nemen.

Ik probeer zelf altijd zoveel mogelijk extra suikers en zoetstoffen te vermijden maar je kunt ze perfect eten met wat honing, jam of agave siroop. Ik heb er deze keer kokosrasp en crunchy chocolate (mister flavor) opgedaan.

Hoe maak je deze pompoenpannenkoekjes?

Wat heb je nodig?
(voor 4 mini-pannenkoekjes)

  • 50 gram pompoen
  • 2 eieren
  • banaan
  • 1 eetlepel kaneel

Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd de pompoen in tweeën. Haal de pitten uit de twee helften en leg ze op een bakpapiertje in de oven. Druppel er een beetje olijfolie over en doe de bakplaat in de oven. Controleer na 20/30 minuten of de pompoen zacht is. Schil de pompoen en snijd ‘m in kleine blokjes.

Mix de eieren, banaan melk, kaneel en een flinke snuf zout tot een glad beslag. Voeg de stukjes pompoen toe en pureer deze met een staafmixer door het beslag. Verwarm (kokos)olie in een koekenpan en bak de pannenkoekjes. Let op want ze kunnen ineens te bruin worden dus bak het liever langzaam op een laag vuurtje.

Tip:

Hou 50 gram pompoen apart bij het bereiden van een ander gerecht zoals de pumpkin spice havermout.
fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Winkelwagen
Scroll naar boven