Soep is een makkelijke manier om groenten toe te voegen in de voedingspatroon. Soep is makkelijk te maken en is een perfecte maaltijd als je wat kilo’s kwijt wilt raken. Deze prei-bleekselderij-venkelsoep is door de bleekselderij ook nog eens een soort ‘reinigende soep’.
Bleekselderij is een groente met goede voedingseigenschappen, omdat het bijzonder rijk is aan de vitamines A, B, E en C. Bovendien bevat deze plant eveneens veel mineralen zoals ijzer, kalium, zink, fosfor, zwavel, koper, aluminium en magnesium. Het dagelijks drinken (in een smoothie) of eten (rauw of soep) van bleekselderij kan het ontstaan van hoge bloeddruk, menstruatieklachten en cholesterolproblemen voorkomen. Dus hop de keuken in voor deze prei-bleekselderij-venkelsoep.
Hoe maak je de prei-bleekselderij-venkelsoep?
Wat heb je nodig:
- 350 gr prei
- 1 venkelknol
- 1 struik bleekselderij
- 1,5 l bouillon (kip)
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- olie
Snijd de prei en venkelknol in kleine stukjes en was het goed. Verwarm een beetje olie in een grote (soep)pan. Snijd het uitje klein en fruit deze in de olie. Pers het teentje knoflook en voeg deze bij de ui. Voeg ook de prei en bleekselderij toe en bak het glazig. Snijd ondertussen ook de bleekselderij in kleinere stukken. Nu kan ook de bouillon en bleekselderij erbij en breng de soep aan de kook. Doe de deksel op de pan en laat de soep 20 minuten zachtjes koken. Pureer de soep met een staafmixer en je bent klaar om aan tafel te gaan.
Ik eet deze soep als avondeten maar ik neem het ook geregeld bij voor de lunch.