PSOAS, de spier van je ziel

Heb jij last van terugkerende buik- rug- en/of heuppijn of ervaar je de nodige stress, oppervlakkige ademhaling en/of innerlijke onrust? De kans is groot dat de PSOAS spier hier mee te maken heeft en te gespannen is. Deze spiergroep is de enige die het onder- en bovenlichaam met elkaar verbindt. 

Uit je hoofd…

en terug in je lijf, met meer verbinding!

Voel je je gestresst, of heb je het gevoel dat je onderrug en benen en buik continu op spanning staan? Voel je dat je minder diep in de buik kunt ademen en is de ademhaling oppervlakkig? Dan kan deze behandeling verlichting bieden. De psoas wordt namelijk ook wel ‘de spier van de ziel genoemd’. Deze spier is de boodschapper van ons centraal zenuwstelsel en reageert op gevaar en mentale spanningen door samen te trekken, de zogenaamde ‘fight, freeze or flight’ reactie. Je spieren verkrampen en je voelt spanning in je buik. Juist bij deze reacties wordt de psoas enorm getriggerd. Klachten in de onderrug, heup- of het buikgebied kunnen dus ontstaan door (langdurige) stress. De verbinding tussen je boven- en onderlijf stroomt niet lekker meer…. Omdat we in de buik zoveel spanning vasthouden is het dan ook erg prettig als deze spanning kan worden losgelaten. Hierdoor kan het zijn dat er na deze behandeling emoties los kunnen komen. Dit hoeft niet altijd direct te gebeuren maar kan ook als je die avond op de bank zit.

Herken jij je in een van deze dingen?

fitfoodfab coaching

Waarom zou je kiezen voor een PSOAS Release behandeling?

Als de psoas constant onder spanning staat, dan verkort de spier op den duur. Het gevolg daarvan is klachten zoals lage rugpijn, pijn aan het SI-gewricht, problemen aan de tussenwervelschijven, scoliose, kniepijn, pijnlijke hamstrings, menstruatiepijn en verergering van hormonale gerelateerde klachten bij de vrouw, problemen met de stoelgang en verslechtering van de werking van het heupgewricht.

Naast deze problemen heeft een strak staande psoas effect op de organen in de buikholte en zorgt voor onregelmatige ademhaling.

"Jij kan er niet aan denken, maar je lichaam onthoudt alles!"

PSOAS Release FitFoodFab

Een ontspannen psoas spier zorgt voor een evenwichtiger mens

Door het natuurlijke ontladingsmechanisme van het lichaam aan te spreken, krijgt jouw lichaam de mogelijkheid om spanningen, stress, emoties en/of trauma’s te ontladen.

Ik werk gericht aan ontspanning van deze spier om zo de uiteenlopende klachten te verminderen.

In de praktijk houdt dit in dat we via een lichaamsgerichte benadering ‘op zoek’ gaan naar wat er diep van binnen opgeslagen ligt.

Vanuit hier bestaat de mogelijkheid tot een fysieke release vanuit het zenuwstelsel, en/of kunnen oude opgeslagen emoties  of stress triggers op een veilige manier de ruimte krijgen om gevoeld en losgelaten te worden.

En dit alles, zonder daarover te hoeven praten.

 

Twijfel je of dit iets voor je is?

PSOAS Release behandeling

De PSOAS Release behandeling is een behandeling waarin de PSOAS spier het signaal krijgt om te mogen ontspannen, middels het druk geven op deze spier.

De PSOAS is een spiergroep van drie grote spieren die je lendenwervels met je bovenbeenspieren verbindt. Deze groep zorgt ervoor dat je je heupen kan buigen, romp voorover kan buigen of je benen op trekken als je ligt.

Het is de belangrijkste spier met lopen. Je trekt je been op met je psoas en laat en vervolgens weer vallen. Hij zit diep in je buik verstopt, vlak bij je bekken.

De PSOAS hoort bij je buikspieren. Je hebt ze beide nodig in actieve toestand om je in balans te voelen. Zodat je een balans voelt tussen buik en rug.

Goed om te weten:

  • Doordat tijdens de behandeling ook het buik- en liesgebied gemasseerd worden, kan dit mogelijk als intens worden ervaren. Dit is een gebied waar vaak onverwerkte emoties vastgehouden worden en het is mogelijk dat deze loskomen tijdens, of na de behandeling. Maar dit hoeft niet.
  • Heb je PTSS of andere traumagerelateerde klachten, dan wordt deze behandelingsvorm soms afgeraden. Overleg daarom altijd eerst met je therapeut/psycholoog/psychiater voor je een afspraak maakt en breng mij hier altijd voorafgaand aan de behandeling van op de hoogte.
  • De duur van de massage is bij de eerste keer inclusief een korte intake. Na de eerste keer duurt de behandeling 30 minuten.

PSOAS Release behandeling

50
  • Korte intake
  • Behandeling van 30-45 minuten
  • Tips voor thuis

Ervaringen van anderen

Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief