Ontbijt, Recepten

Quinoa met appel

Quinoa wordt in mijn omgeving nog niet veel gegeten, maar quinoa is een prima vervanger voor rijst en heerlijk in salades. Van quinoa kun je ook een heerlijk voedzaam ontbijt maken. Quinoa bevat langzame koolhydraten, vezels, eiwitten en belangrijke mineralen. Het is door deze voedingswaarde een prima ontbijtje of om na je work-out te eten. Voeg daar een paar gezonde ingrediënten aan toe en je wandelt fluitend je ochtend door. Deze quinoa met appel, kaneel en wat nootjes is voor mij een verwennerij. Voordeel is ook nog eens dat het makkelijk te maken is.

Hoe maak je de quinoa met appel?

Wat heb je nodig:
(voor 1 persoon)

  • 50 gram quinoa
  • 150 ml kokosmelk (alpro)
  • appel (klein)
  • handje pecannoten
  • kaneel
  • ahornsiroop (optioneel)

Spoel de quinoa goed af. Voeg de melk en de quinoa in een steelpan en breng het aan de kook. Blijf erbij om af en toe te roeren. Na het koken zet je het vuur laag, doe je de deksel op de pan en laat je het zachtjes 15 min koken. Roer het af en toe goed door (tegen het aankoeken). Na 10 minuten die je de stukjes appel erbij en roer het goed door elkaar. Als het grootste gedeelte van de melk is geabsorbeerd, laat je het nog 5 minuten zonder deksel afkoelen. Doe er een snufje kaneel en indien gewenst een scheutje ahornsiroop of honing doorheen. Breek een aantal pecannootjes en meng het doorheen. Schep je mengsel in een leuk schaaltje en leg er nog een paar pecannoten op. En tadaaa, een heerlijk ontbijtje voor een energieke start van je dag!

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Winkelwagen
Scroll naar boven