Blog, Boeken, Review/ervaringen

Review: Power food (van Rens Kroes)

Ik volg Rens Kroes (ja ja, het zusje van…) al enige tijd op Facebook en Instagram. Rens is een voedingsdeskundige, schrijft voor de Glamour en heeft nu ook haar eigen boek, Powerfood! Op haar website staan lekkere en eenvoudige recepten voor een lekkere maaltijd en daarom was ik blij verrast toen ze aankondigde dat haar boek binnenkort verkrijgbaar was.

Op haar Facebookpagina stond een berichtje dat ze tijdens de Shopping Night in Den Haag haar boek ging signeren en ja daar stond ik dan ineens naast Rens Kroes 🙂 Met een leuke en persoonlijke boodschap in mijn boek heb ik ‘m thuis gelijk grondig doorgenomen. Hierbij mijn review….

20140627 194745 def1

Review: Power food (van Rens Kroes)

Wat me als eerste gelijk opviel is dat het een super mooi boek is met een hard cover, vol met de heerlijkste food pics en grappige foto’s van Rens. Tijdens het boek signeren viel me al gelijk op wat een mooie vrouw het is, maar in het boek is ook nog eens goed te zien wat een killer body ze heeft. Dat wil ik ook wel, dus nu over naar de inhoud van het boek.

Indeling van het boek

Het boek is ingedeeld in zeven categorieën, namelijk ontbijt, lunch, diner, snacks, sweets, spreads en drinks. Er staan recepten in zoals ontbijtmuffins, quinoa sushi, raw oreo’s, mini pizza’s, pastinaak patat, verschillende soorten spreads en lekker smoothies. Wat ik persoonlijk erg fijn is dat de bereidingswijze zo puur mogelijk is, dus zonder zakjes en kant en klare ingrediënten. Ik kan niet wachten om zelf de notenpasta te gaan maken!

Zoals ik al in mijn bio heb geschreven, vind ik koken leuk maar ben ik geen keukenprinses. Maar dat is met de recepten in dit boek ook zeker niet nodig. Ik werd gelijk enthousiast om aan de slag te gaan door de eenvoud van de gerechten/recepten. De ingrediënten zijn makkelijk verkrijgbaar en de bereidingswijze is duidelijk uitgelegd. Wat me ook gelijk opviel met het doorbladeren, is dat er veel recepten in staan dus ik kan voorlopig weer vooruit met het maken van powerfood gerechten!

Aan het eind van het boek staan twee items waar ik heel erg blij van werd: Dagmenu’s en Eten als medicijn. In het item ‘Eten als medicijn’ beschrijft Rens lichamelijke klachten en welke voeding je kan helpen. Daarnaast ben ik fan van eetschema’s en dagmenu’s (lekker makkelijk) dus ik ga er aankomende week gelijk mee aan de slag.

Conclusie

Zoals je kunt lezen vind ik dit boek echt een musthave voor in je kookboeken collectie. Je kan ‘m nu bestellen bij bol.com

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoek

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief