Tussen de middag eet ik geregeld een salade. Dat klinkt heel saai maar dat is het zeker niet. Ik pimp mijn salades namelijk vaak met restjes van mijn avondeten. Zo ontstond deze Indonesisch-achtige salade met geroosterde bloemkool en tempeh. Door de kruiden heb je een smaakvolle salade waar je u tegen zegt en die goed vult.
Hoe maak je de salade met geroosterde bloemkool en tempeh?
Wat heb je nodig:
(voor 4 personen)
- gemengde salade
- blikje kidney bonen
- cherry tomaatjes
- 1 bloemkool
- geraspte schil van een halve citroen
- 1 el kerriepoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- ½ tl kurkuma
- ¼ tl sumak
- 2 avocado’s
- zakje geraspte wortelen
- 4 el olijfolie
- peper en zout
Geroosterde bloemkool
Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier. Snijd de bloemkool in hapklare roosjes en roer de citroenschil, kerriepoeder, knoflookpoeder, kurkuma, sumak, olijfolie en peper en zout door elkaar. Schep de bloemkoolroosjes door de marinade en verspreid ze over de met bakpapier bekleedde bakplaat. Rooster de bloemkool in 30 minuten gaar. Draai de roosjes halverwege de baktijd een keertje om.
Pittige tempeh
Het recept voor de pittige tempeh staat los op de website omdat het ook een heerlijk bijgerecht is.
Zet vier diepe borden of kommen klaar en verdeel de gemengde salade, geraspte wortel en gesneden cherrytomaatjes over de borden. Spoel de kidneybonen af en verdeel deze ook over de borden. Als laatst voeg je de bloemkoolroosjes, pittige tempeh en avocado’s toe.