Afvallen, Beweging, Blog

Start je dag goed met een (korte) ochtend workout

Ik ben ‘s ochtends niet meer één van de snelste. Een snooze knop heb ik niet, maar mijn wekker radio zorgt er ook niet echt voor dat ik gelijk uit mijn bed wil komen. Je begint je dag een stuk fitter als je wel gelijk je bed uitgaat en zelfs gaat sporten. Dit klinkt natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar uit onderzoek is gebleken dat sporten in de ochtend een goede manier is om je vetverbranding te activeren! Het is vooral goed als je wat extra kilo’s kwijt wilt raken (zoals ik).

Waarom is sporten in de ochtend goed?

# Stofwisseling
Door vroeg op te staan, stevig te ontbijten (voor of na je work- out) krijgt je stofwisseling een boost. Deze blijft zelfs vele uren ná het sporten verhoogd. Dit betekent dat je meer calorieën gedurende de dag, zelfs tijdens de rust, zult verbranden. Je work-out hoeft echt maar 20-30 minuutjes te duren. Maak een ochtendwandeling, fiets een rondje of ga hardlopen. Start je dag met een paar goede kracht oefeningen of wat yogahoudingen.

# Gezonde maaltijdkeuzes
Als je ’s morgens al een lekkere work-out hebt gedaan zorgt dit meestal ook voor gezonde maaltijden. Je bent immers goed de dag gestart! Door in de ochtend te sporten, zul je je gezonder en energieker voelen en hierdoor heb je simpelweg minder behoefte aan de snelle energietoevoer van ongezonde snacks.

# Enegieker
Je zult je ook de hele dag energieker voelen doordat er endorfine is vrijgekomen (het gelukshormooon). De rest van de dag ben je helderer en beter gefocust. Je bloedsomloop is tenslotte al vroeg geactiveerd! In tegenstelling tot andere dagen, zul je geen tijd nodig hebben om \’wakker te worden\’.

# Mentaal scherp
Onderzoek heeft aangetoond dat lichaamsbeweging de mentale scherpte verhoogt. Dit houdt gemiddeld vier tot 10 uur aan na de lichamelijke inspanning.

# Avond vrij
En wat is er fijner dan aan het einde van de dag de deur te sluiten op je werk en je hoeft niet meer aan een work-out te denken! Blijf wel afwisselen want een work-out in de avond heeft zo ook zijn voordelen! Probeer een goede balans te vinden.

# Meer zelfvertrouwen
Door iedere ochtend te sporten, krijg je een beter zelfvertrouwen. Omdat je iedere dag tijd vrij maakt om iets goeds te doen voor jezelf, zul je over het algemeen een beter zelfbeeld krijgen. Daarnaast zullen je lichaamscontouren verbeteren en dit draagt natuurlijk ook bij aan een beter zelfvertrouwen.

Conclusie, zet die wekker, spring uit je bed en start je work-out! (zoals deze hieronder)

Ochtend_workout

 

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Zoek

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief