Blog, Persoonlijk

Stoppen met mezelf te vergelijken met anderen

Het is afgelopen maanden wat stiller geweest op mijn blog en social media kanalen. Dat heeft natuurlijk een reden….. Nee, dit gaat geen dramatische blog worden maar wel iets wat ik even met jullie wil delen. Dat ik online wat minder aanwezig was, had deels met drukte op mijn werk te maken. Maar aan de andere kant was ik juist veel online aanwezig, maar was ik bezig met iets heel natuurlijks maar ook met iets stoms…..mezelf continue vergelijken met anderen!!

“Ja, kijk…zij heeft wel tijd om een blog te schrijven”. “Zij heeft ook PCOS maar is veel slanker”. “Waarom verzin ik niet van die leuke insta-stories”.

Je kon het niet zo gek bedenken of het spookte wel door mijn hoofd heen. Gevolg daarvan is dat ik nog vermoeider, energielozer en gedemotiveerd werd.

Toen ik er goed over na ging denken, kwam ik erachter dat ik dat eigenlijk al veel mijn leven doe. Eerst op school (uiterlijk, school- en sportprestaties) en daarna op andere vlakken zoals mijn baan, inkomen, huis, relaties en ga zo maar door. De neiging om onszelf te vergelijken met anderen is menselijk, maar het maakt me onrustig en ook niet echt gelukkiger.

Zoals ik net al schreef weet ik dat het menselijk is en dat ik echt niet de enige ben, maar het is zo nutteloos. De mening van je vrienden, familie en anderen is natuurlijk belangrijk, maar als we ons daar teveel van gaan aantrekken dan is het tijd om er iets aan te doen 🙂 Tijd om anders naar jezelf te gaan kijken!

Stoppen met mezelf te vergelijken met anderen

Als we onszelf vergelijken met anderen dan is het vaak zo dat we anderen slimmer, beter, creatiever en mooier vinden dan onszelf. Als je er goed over nadenkt zegt dit eigenlijk meer over onszelf. Want als ik het weer even op mezelf betrek…..de ander vindt zichzelf niet mooier, slimmer en beter dan ik…..maar ik ben het zelf die zo over mijzelf denkt. Snap je ‘m nog?! 🙂

Eigenlijk vul ik dan dus de mening van anderen al in met de mening die ik over mezelf heb. En die is ook nog eens niet zo positief. Nou lekkere tijds- en energiebesteding….NOT! Dus tijd om ermee te stoppen. De oplossing = een andere mening over mezelf vormen!

Om dat voor elkaar te krijgen heb ik een aantal dingen om een rijtje gezet als reminder en die me dus kunnen helpen. Wie weet helpt het jou ook wel.

  1. Word bewust van jouw eigen successen en vier het!
  2. Vergelijk jezelf alleen met jezelf!
  3. Concurreer minder en waardeer meer!
  4. Verzet je gedachten door iets anders te gaan doen en ontspan!

Streef ernaar om de beste versie van jezelf te worden. Zorg voor jezelf zowel fysiek als emotioneel. Ontwikkel je jezelf als persoon en vier je vooruitgang en successen. En tot slot een leuke uitsmijter om te onthouden: NIEMAND IS PERFECT!

Klaar voor een nieuw jaar

Deze periode van ‘rust’ en reflectie heeft mij direct al goed gedaan. Door een stapje terug te zetten, heb ik tijd gehad om te voelen wat IK wil. Het is niet makkelijk maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik in een lekker flow zit met leuke plannen voor 2018. Ik ga jullie heel snel hier meer over vertellen!

Heb jij nog tips of wil je iets delen over dit onderwerp? Laat het weten in een reactie hieronder!

fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Search

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief