Afvallen, Blog, PCOS, Voeding

Suiker afkickverschijnselen, en nu?

Als je abrupt stopt met het eten van suiker, zijn afkickverschijnselen heel normaal. Je lichaam is even in shock! Waar blijft al die zoete lekkernij waar zij al die tijd op functioneerde? De afkickverschijnselen kunnen demotiverend zijn dus daarom heb ik hieronder de meest voorkomende suiker afkickverschijnselen beschreven zodat je weet dat het normaal, het kan accepteren en vol kunt blijven houden. Natuurlijk geef ik je ook een aantal tips over hoe je hier het beste mee om kan gaan. Toegeven aan die suiker cravings zijn heel menselijk maar dat willen we voorkomen 🙂

Hoeveel last je hebt van suiker afkickverschijnselen, verschilt overigens per individu. Ook de lengte ervan varieert. Sommige mensen hebben er maar een dag of twee last van, en anderen misschien wel meer dan een week. Niet vreemd dat je dan toch weer op zoek gaat naar suiker! Ik kreeg een aantal dagen en goede griepverschijnselen maar omdat het bij dag drie weer weg was, wist ik gelijk dat het afkickverschijnselen waren.

Afkickverschiijnselen suiker - FitFoodFab

Suiker afkickverschijnselen

 • Intense suiker cravings. Je hebt suiker nodig. Nu! Je bent in staat om alles uit je handen te laten vallen, een uur om te rijden, om maar iets lekkers te kopen. Het maakt niet uit wat.
 • Lichte koppijn. Helaas niet prettig, maar voor velen wel een herkenbaar detox-verschijnsel.
 • Je bent licht prikkelbaar. Er hoeft maar weinig te gebeuren, of je maakt je wat boos. Je raakt snel in discussie of voelt je uiterst chagrijnig. Niet gek ook…
 • Snel moe. Je lichaam moet nog wennen aan het nieuwe voedingspatroon. Mogelijk maakt het hierdoor overuren, of krijgt het écht te weinig koolhydraten binnen. Eet dan vooral die banaan!

Er zijn ook nog een aantal afkickverschijnselen die minder vaak voorkomen, maar waar je wel rekening mee moet houden dat het mogelijk is.

 • Misselijkheid. Ja, helaas hebben sommigen hier echt last van. Je vraagt je af of je ziek aan het worden bent, of je mogelijk iets verkeerds gegeten hebt? Het kan zomaar gebeuren!
 • Slapeloosheid. Je woelt en woelt en woelt. Je valt maar niet in slaap. Een enkeling heeft hier last van.
 • Rillen. Je hebt het koud. Je bent al met een kop thee onder een plaid op de bank gekropen, maar nog steeds krijg je het maar niet warm. Voor sommigen duurt het even voor je natuurlijke kacheltje weer goed aanspringt!

Suiker afkickverschijnselen, en nu?

 • Drink vooral veel water en/of kruidenthee. Dit helpt tegen een flink aantal verschijnselen!
 • Blijf in beweging. Als je last hebt van een suiker craving ga dan eens een blokje wandelen. Dit is ook gelijk een soort afleiding. Blijf sporten, want de endorfinen voorkomen ook nog eens je mogelijk wat prikkelbare bui.
 • Vermijd kunstmatige zoetstoffen. Deze wakkeren namelijk wel je zin in zoet aan. Zo kom je er dus nooit vanaf!
 • NIET opgeven! Je moet er helaas doorheen. Het wordt echt makkelijker, geloof mij maar 🙂
fitfoodfab

Hi!

Je vindt hier lekkere én gezonde recepten, fijne (restaurant)tips en informatie over hormonen, gezonde voeding & mindset. Wil je niks missen? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief hieronder!

MEER OVER MIJ »

Nieuwsbrief

Ergens naar op zoek?

Search

Andere artikelen

Waar wil je meer over lezen?

Wat vond je van deze blog? Deel hem!

Facebook
Pinterest
Twitter
LinkedIn

Laatste blogs & recepten

Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Miskraam Sanne FitFoodFab

Miskraam

Het is afgelopen maanden echt een rollercoaster aan emoties geweest, want begin maart had ik ineens een positieve zwangerschapstest in

Lees verder »
Winkelwagen
Scroll naar boven

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief